23.4.24

Έχουμε εκλογές, φέρτε επειγόντως «επιτυχίες»…



Οι ευρωεκλογές δεν αναδεικνύουν ούτε απειλούν κυβερνήσεις. Πόσο μάλλον όταν οι κυβερνήσεις έχουν νωπή λαϊκή εντολή και δεν έχουν ουσιαστικά αντίπαλο να τις απειλήσει, όπως η σημερινή.

Όμως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φοβάται...

Δεν εμπιστεύεται την «κυριαρχία» της. Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός αναβαθμίζει τις ευρωεκλογές (σχεδόν…) σε βουλευτικές εκλογές, λέγοντας ότι διακυβεύεται η «σταθερότητα». Γι’ αυτό και χρίζει υποψηφίους αμφιλεγόμενα πρόσωπα με κακόφημο παρελθόν. Γι’ αυτό και επιλέγει τηλεπαρουσιαστές με πλούσιες επιδόσεις στον ασύδοτο λαϊκισμό. Γι’ αυτό επιλέγει πανελίστριες που προωθούσαν το… «ανθρώπινο πρόσωπο» του Κασιδιάρη. 

Φαίνεται ότι ούτε αυτά αρκούν. Χρειάζονται κι άλλες «επιτυχίες». 

Και βρέθηκαν: 

 Που χωλαίνει η κυβέρνηση, όπως απέδειξαν τα πολλαπλά κρούσματα εγκληματικότητας και η προκλητική αδιαφορία της Αστυνομίας (περίπτωση Αγίων Αναργύρων); Μα, στο θέμα της ασφάλειας και στην εφαρμογή του(δικού της) δόγματος «νόμος και τάξη». Γι’ αυτό και βλέπουμε τον Χρυσοχοΐδη να ανακοινώνει τη μια «επιτυχία» μετά την άλλη. Όπως τις μαζικές συλλήψεις  εκατοντάδων ατόμων για τη δολοφονική φωτοβολίδα με θύμα αστυνομικό στου Ρέντη. Θα δούμε στο τέλος πόσοι από αυτούς θα κρατηθούν και θα δικαστούν ή αν πρόκειται για μια προεκλογική επίδειξη «επιτυχίας».
 

Η κυβέρνηση χωλαίνει και στο θέμα της ακρίβειας, αλλά και στην οικονομία γενικότερα. Το λένε όλες οι έρευνες κοινής γνώμης. Γι’ αυτό ο Μητσοτάκης περιδιαβαίνει τα σούπερ μάρκετ και (χτες) την Κεντρική Αγορά του Ρέντη. Για να πείσει τους καταναλωτές γι’ αυτό που οι ίδιοι δεν βλέπουν: ότι, δηλαδή, οι τιμές πέφτουν. Ταυτόχρονα βλέπουμε ένα μπαράζ και άλλων «επιτυχιών»: έχουμε πλεόνασμα-ρεκόρ, έχουμε (άλλο) ρεκόρ επενδύσεων, ξένοι Οίκοι μας «αναβαθμίζουν». Χαράς ευαγγέλια. Όμως, αυτά δεν αποτυπώνονται στην πραγματική ζωή. Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων είναι η προτελευταία στην Ευρώπη. Οι νέοι μας δεν μπορούν να μείνουν αυτόνομα σε δικό τους σπίτι και να δημιουργήσουν δική τους οικογένεια, για την οποία τόσο κόπτονται οι πατριδόπληκτοι και θρησκειόπληκτοι του γνωστού του συνθήματος «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια». Μόνο που με συνθήματα δεν ζουν οι άνθρωποι, μπορεί να μαζεύουν ψήφους οι επιτήδειοι.

Πρέπει να ανακοπεί η διαρροή ψήφων από την άκρα δεξιά πτέρυγα της ΝΔ. Αλλά μόνο ο Μπελέρης δεν φτάνει. Πρέπει να συμβάλει και η Δεξιά του Κυρίου, η οποία δεν είδε με καλό μάτι τις «παρασπονδίες» της κυβερνώσης Δεξιάς με τα γάμο των ομοφύλων και τα παρόμοια. Γι’ αυτό επιστρατεύεται τώρα ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στην επίσκεψή του σε δομές της Εκκλησίας. Τι δουλειά έχει ο αρχιεπίσκοπος σε προεκλογικές φιέστες; Μόνο ο ίδιος μπορεί να εξηγήσει. Χρειάζεται να δείξει «επιτυχίες»(και) στην κοινωνική πολιτική  ο κ. Μητσοτάκης, τείνει(τη δεξιά του) χείρα βοηθείας ο κ. Ιερώνυμος.

Εν κατακλείδι: πλησιάζουν οι εκλογές και ο  κ. Μητσοτάκης και οι συν αυτώ χρειάζονται όλο και περισσότερες «επιτυχίες». Αν και, έτσι όπως φαίνονται τα πράγματα, η πιο μεγάλη επιτυχία τους είναι ότι δεν υπάρχει απέναντί τους ισχυρός αντίπαλος.

Είναι αυτό που έχει πει ο Αμερικανός συγγραφέας Γκορ Βιντάλ:  «Δεν είναι αρκετό να πετύχεις. Πρέπει και οι άλλοι να αποτύχουν»….

Γιώργος Καρελιάς - ΝΕWS 247

Δεν υπάρχουν σχόλια: