12.4.24

Καταστροφολογία και δημιουργική καταστροφή...



Με ρητορική καταστροφολογίας από την κυβέρνηση και με προτάσεις δημιουργικής καταστροφής από την αντιπολίτευση κατευθυνόμαστε προς τις ευρωεκλογές και αυτή η γραμμή μάλλον δεν πρόκειται να αλλάξει στο διάστημα που απομένει. Το πιθανότερο είναι να ενταθεί η σύγκρουση κι όποιος αντέξει.

Ο κ. Μητσοτάκης περιμένει... αύξηση της συσπείρωσης της Ν.Δ., ομοίως και ο κ. Κασσελάκης, όπως και ο κ. Ανδρουλάκης. Κατανοητή η γραμμή της μετωπικής από το μέγαρο Μαξίμου, καθώς οι πιέσεις που δέχεται είναι αμφίπλευρες, όμως είναι αμφίβολο εάν συμβαίνει το ίδιο και με τις διαρροές. Από τις δημοσκοπήσεις έως τώρα δεν προκύπτει σαφής ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται όμως ξεκάθαρα η τάση ανόδου της Ακρας Δεξιάς, με την Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου να πηγαίνει για διψήφιο ποσοστό, ενώ αρκετοί είναι οι ψηφοφόροι που κοιτούν στον μακρύ κατάλογο των συνδυασμών που έχουν κατατεθεί. Εάν ο κόσμος που ψάχνεται για ψήφο διαμαρτυρίας πιστέψει τα περί πολιτικής ανατροπής (του ΣΥΡΙΖΑ) ή αλλαγής (του ΠΑΣΟΚ), τότε η Ν.Δ. έχει άλλο ένα δώρο από την αριστερή αντιπολίτευση στη μάχη για συσπείρωση που δίνει. Παρά το γεγονός ότι η αριθμητική και η λογική της πολιτικής υπαγορεύουν πως ούτε ανατροπή, ούτε αλλαγή μπορεί να επιτευχθεί αθροίζοντας δύο ήττες. Εκεί κολλάει η καταστροφολογία. Θα πάψει βεβαίως να είναι παιχνιδάκι για τον κ. Μητσοτάκη η διακυβέρνηση, όμως τούτο δεν θα είναι κακό.

Το κακό θα είναι η κυβέρνηση να προσέχει διπλά προς τα δεξιά της και καθόλου προς τα αριστερά. Με άλλα λόγια, ο κ. Βελόπουλος και οι συγγενικές Λύσεις να αναγορευτούν σε υποβολείς της κυβερνητικής πολιτικής. Οχι μόνες τους οι Λύσεις, αλλά με τη βοήθεια εκ των ένδον της Ν.Δ. Εκεί κολλάει η δημιουργική καταστροφή. Ολα αυτά είναι ασκήσεις επιτελείων. Οι εκλογές, ωστόσο, είναι άσκηση των πολιτών.

Μπάμπης Αγρολάμπος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: