13.4.24

Ηχούν τύμπανα πολέμου για επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ...



Ο πολεμικός πυρετός ανεβαίνει στη Μέση Ανατολή καθώς το Ιράν αναμένεται να εξαπολύσει επίθεση στο «ισραηλινό έδαφος» εντός των επόμενων 24 με 48 ωρών...

Αυτή η βεβαιότητα και το μικρό χρονικό πλαίσιο αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Wall Street Journal, που επικαλείται αναφορές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

«Αμερικανός αξιωματούχος με γνώση του θέματος, δήλωσε στη WSJ ότι οι Υπηρεσίες Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών προειδοποιούν για ιρανική επίθεση αντιποίνων μέσα στις επόμενες 24 έως 48 ώρες», έγραψε η εφημερίδα.

Το Ισραήλ προετοιμάζεται εδώ και μέρες για πιθανή επίθεση από το Ιράν. Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει πάντως ότι μία «πηγή» που ενημερώθηκε από την ιρανική ηγεσία, δήλωσε ότι στην Τεχεράνη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

Το Ισραήλ βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού γνωρίζοντας από πληροφορίες και εκτιμήσεις υπηρεσιών πληροφοριών ότι το Ιράν θα προσπαθήσει να εκδικηθεί τον βομβαρδισμό της 1ης Απριλίου στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, όπου έχασαν τη ζωή τους 16 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και δύο στρατηγοί των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης.

Σύμφωνα με την WSJ, οι Φρουροί της Επανάστασης παρείχαν στον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, πολλές επιλογές για επιθέσεις σε ισραηλινά συμφέροντα. Μεταξύ των επιλογών αυτών ήταν μια επίθεση στο Ισραήλ με εξελιγμένους πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς.

Προφυλάξεις για ξένους που διαμένουν στο Ισραήλ

Το Ιράν «απειλεί να εξαπολύσει μεγάλη επίθεση εναντίον του Ισραήλ», είπε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, επαναβεβαιώνοντας την υποστήριξη των ΗΠΑ στον στενό σύμμαχό του, παρά τις εντάσεις ανάμεσα στις δυο κυβερνήσεις για τον τρόπο που διεξάγονται οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

«Προληπτικά, οι υπάλληλοι της αμερικανικής κυβέρνησης και μέλη των οικογενειών τους δεν επιτρέπεται να μετακινούνται εκτός των ζωνών του Τελ Αβίβ, της Ιερουσαλήμ και τις Μπεερσέβα μέχρι νεοτέρας», σύμφωνα με οδηγία που δημοσιοποιήθηκε από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

ΥΠΕΞ: «Μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης»

«Γνωστοποιείται ότι παραμένει σε ισχύ η, από 15.10.2023, σύσταση σχετικά με την αποφυγή, εκτός των απολύτως απαραίτητων, επισκέψεων στο Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη και τον Λίβανο. Η ίδια σύσταση ισχύει και για μετακινήσεις στο Ιράν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: