15.4.24

Αυτός ήταν ο στόχος του μακελάρη του Σίδνεϋ...



Η αστυνομία της Αυστραλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ερευνά τα κίνητρα του άνδρα ο οποίος το Σάββατο μαχαίρωσε θανάσιμα έξι ανθρώπους, επισημαίνοντας ότι φαίνεται πως είχε κυρίως στόχο γυναίκες...

Πέντε από τα έξι θύματα του Τζόελ Κάουστι, ενός 40χρονου άνδρα που έπασχε από προβλήματα ψυχικής υγείας, είναι γυναίκες όπως και οι περισσότεροι από τους 12 ανθρώπους που τραυμάτισε.

«Μου είναι ξεκάθαρο και είναι ξεκάθαρο στους ερευνητές ότι αυτό αποτελεί ένα σημείο ενδιαφέροντος: ο δράστης επικεντρώθηκε στις γυναίκες και απέφυγε τους άνδρες», δήλωσε η Κάρεν Γουέμπ επιθεωρήτρια της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας μιλώντας στον αυστραλιανό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ABC.

«Τα βίντεο μιλούν από μόνα τους, έτσι δεν είναι; Σίγουρα αποτελεί βασικό στοιχείο της έρευνας για εμάς», πρόσθεσε.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τον δράστη να κυνηγά κυρίως γυναίκες κατά τη διάρκεια της επίθεσής του στο κατάμεστο εμπορικό κέντρο Γουέστφιλντ, στο προάστιο Μποντάι Τζάνκσιον του Σίδνεϊ το Σάββατο.

Όμως η Γουέμπ υπογράμμισε ότι η αστυνομία δεν μπορεί να γνωρίζει τι συνέβαινε στο μυαλό του δράστη. «Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό οι ερευνητές να έχουν χρόνο να λάβουν καταθέσεις από όσους τον γνώριζαν», εξήγησε.

Στο προφίλ του στο Facebook ο Τζόελ Κάουτσι αναφέρει ότι κατάγεται από την Τουγούμπα, μια πόλη κοντά στο Μπρίσμπεϊν. Οι γονείς του δήλωσαν ότι έπασχε από προβλήματα ψυχικής υγείας από την εφηβεία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: