13.4.24

Πανικός στο Σίδνεϊ: Αιματηρή επίθεση σε εμπορικό κέντρο...




 ΒΙΝΤΕΟ...
Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, μετά από επίθεση με μαχαίρι στο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο Westfield Bondi Junction...
Οι δράστες που κατά πληροφορίες είναι δύο, άρχισαν να μαχαιρώνουν αδιάκριτα ανυποψίαστους πολίτες, περίπου στις τέσσερις το απόγευμα του Σαββάτου, τοπική ώρα. Μεταξύ των θυμάτων μία μητέρα και το μωρό της, το οποίο αυτήν την ώρα χειρουργείται.



Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Αυστραλία, Αλέκος Μάρκελλος, υπάρχουν τέσσερις νεκροί και επτά σοβαρά τραυματίες, ενώ νεκρός από πυρά γυναίκας αστυνομικού έπεσε και ο ένας εκ των δραστών, περίπου 30 ετών. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναζητείται άλλος ένας εντός του εμπορικού κέντρου, το οποίο έχει αποκλειστεί. 


Η Daily Telegraph μετέδωσε μαρτυρίες που έλεγαν ότι ένας άνδρας «κυνηγούσε και μαχαίρωνε ανθρώπους». Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο ABC ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί, ενώ κάποιοι άλλοι ανέφεραν ότι ένας άνδρας κυνηγούσε και μαχαίρωνε ανθρώπους πριν κλειδωθεί σε κάποιο χώρο στο εμπορικό κέντρο.



Βιντεοσκοπημένο υλικό από την εκκένωση δείχνει κόσμο που βρισκόταν στο τεράστιο εμπορικό κέντρο να τρέχουν κατά μήκος της γυάλινης γέφυρας που συνδέει τμήματά του. Ορισμένοι έτρεξαν έξω από το πολυσύχναστο συγκρότημα ουρλιάζοντας και κλαίγοντας, ενώ άλλοι κλειδώθηκαν στις τουαλέτες του. Ένας από τους μάρτυρες δήλωσε ότι είδε μία γυναίκα ξαπλωμένη στο έδαφος πριν ο ίδιος, βρει καταφύγιο σε ένα κοσμηματοπωλείο.


Βίντεο που ανέβηκαν στο Twitter δείχνουν κόσμο να τρέχει πανικόβλητος, ενώ σε ένα σοκαριστικό βίντεο διακρίνονται δύο άνθρωποι να κείτονται στο έδαφος σε λίμνες αίματος με έναν αστυνομικό να κάνει μαλάξεις σε τραυματία. 


Ασθενοφόρα έχουν καταφτάσει στο σημείο, ενώ έχουν σπεύσει και ισχυρές δυνάμεις, με την Ομοσπονδιακή Αστυνομία να προΐσταται της επιχείρησης στη μεγαλούπολη της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: