19.4.24

Νέα κακοκαιρία προ των πυλών...

Συναγερμός στη Θεσσαλία...

Η κακοκαιρία  Gori αναμένεται να χτυπήσει την χώρα τις επόμενες μέρες. Η  ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού και οι μετεωρολόγοι κρούουν τον κώδωνα για έντονα φαινόμενα και πτώση της θερμοκρασίας.

Τις επόμενες ώρες θα αρχίζει να επηρεάζει πρώτα την δυτικά Ελλάδα και ειδικά τα Επτάνησα και σταδιακά την υπόλοιπη χώρα. Κύριο χαρακτηριστικό της καταιγίδας, θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις, οι καταιγίδες το χαλάζι, οι ισχυροί άνεμοι, αλλά και η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Ειδικότερα, λόγω της μεγάλης ταχύτητας με την οποία θα κινηθεί το σύστημα προς τα ανατολικά, η διάρκεια της σημαντικής κακοκαιρίας θα είναι σχετικά μικρή.

Σήμερα τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις βραδινές-νυχτερινές ώρες στη Δ. Ελλάδα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

Μαρουσάκης: Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών

Την ίδια ώρα, για επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών, κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως αναφέρει, «βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να σχηματιστεί κοντά στον κόλπο της Γένοβα και καθώς αυτό θα κινηθεί ανατολικά θα επηρεάσει την Πέμπτη την Ιταλία ενώ μέσα στην Παρασκευή θα σαρώσει τη χώρα μας και από τα δυτικά προς τα ανατολικά δίνοντας τοπικά έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα».

«Τα προγνωστικά στοιχεία που μέχρι στιγμής έχουμε στη διάθεσή μας δίνουν τοπικά μεγάλο όγκο νερού σε μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πλημμυρικά επεισόδια» συμπλήρωσε.

Η ανάρτηση Τσατραφύλλια 

Σε ανάρτησή του ο Γιώργος Τσατραφύλλιας εφιστά την προσοχή για τη Θεσσαλία και συγκεκριμένα, για Λάρισα και Μαγνησία όπου σε λιγότερο από 20 ώρες να πέσει το νερό που πέφτει σε τρεις μήνες. 

«Προσοχή σε Θεσσαλία. Στη Λάρισα και τη Μαγνησία η πρόγνωση μας δίνει σήμα για μεγάλη ποσότητα νερού. Αναμένεται σε λιγότερο από 20 ώρες να πέσει το νερό που πέφτει σε 3 μήνες!» γράφει χαρακτηριστικά.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: