26.3.24

Ο Γεωργιάδης απαντά με fake news σε μητέρα θύματος των Τεμπών...

Η Άλμα Λάτα, μητέρα της Κλαούντιας που βρήκε τραγικό θάνατο στα Τέμπη, χαρακτήρισε «γελοιότητες» τους ισχυρισμούς του Άδωνι Γεωργιάδη και της κυβέρνησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης εκμεταλλεύονται τον πόνο τους... 

Απέναντι σε αυτή τη μάνα που καθαρά, ξάστερα και χωρίς φόβο απάντησε στο κυβερνητικό αφήγημα περί εκμετάλλευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον πόνο των συγγενών των νεκρών στα Τέμπη ο Άδωνις Γεωργιάδης επέλεξε να απαντήσει με fake news και με αναφορές που καταδεικνύουν ότι η ενσυναίσθηση είναι άγνωστη λέξη.Ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε στον ΑΝΤ1 αμέσως μετά τη συνέντευξη της Άλμα Λάτα και υποστήριξε ανερυθρίαστα ότι το μοναδικό λάθος της κυβέρνησης ήταν το εξής:

«Το λάθος μας ήταν ότι από την συστολή της κυβέρνησης από τον πόνο, αφήσαμε ανυπεράσπιστη την αλήθεια και δώσαμε χώρο στο ψέμα. Ήρθε η ώρα να υπερασπιστούμε την αλήθεια».

Και ποια είναι αυτή η αλήθεια κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη; Ότι: «το δυστύχημα των Τεμπών, έγινε από διαδοχικά ανθρώπινα λάθη. Δεν έφταιγε ούτε ο Καραμανλής, ούτε ο Μητσοτάκης…Η αντιπολίτευση συνασπίστηκε γύρω από τα συμφέροντα για να ρίξει την κυβέρνηση». Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν έχουμε έγκλημα στα Τέμπη, έχουμε δυστύχημα».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνέχισε με fake news, στην προσπάθειά του να απαντήσει στο χαρακτηρισμό «γελοιότητες» της μητέρας του θύματος, για το μπάζωμα του τόπου του δυστυχήματος στα Τέμπη επικαλούμενος μια δήλωση του Συντονιστή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Ευάγγελου Φαλάρα, ότι δήθεν η «διαμόρφωση» του χώρου ζητήθηκε από την Πυροσβεστική «για να σηκώσουν τα βάρη οι γερανοί γι αυτό και έπεσαν κάποια φερτά αντικείμενα». 

Και πρόκειται για fake news καθώς ο Ευάγγελος Φαλάρας έχει διαψεύσει αυτούς τους ισχυρισμούς ότι ζήτησε το «μπάζωμα» του τόπου της τραγωδίας ότι: «Όχι. Εγώ, δεν ζήτησα εκχωμάτωση, ζήτησα από το ΣΟΠΠ να μου φέρουν τον εξοπλισμό για να μου δώσει την ευχέρεια να ελέγξω και να εντοπίσω νεκρούς και ζωντανούς. Για τις μετέπειτα παρεμβάσεις, εγώ την Παρασκευή που έφυγα είχαμε ελέγξει ακόμα και αν υπήρχε κάτι κάτω από τις λαμαρίνες, οι οποίες ήταν πολύ κοντά στο τούνελ. Ήταν, δηλαδή, το τελευταίο σημείο και είχαν “φύγει” και τα βαγόνια που δεν είχαν εμπλοκή στη σύγκρουση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: