27.3.24

ΛΑΡΚΟ: Σε κατάληψη του εργοστασίου προχώρησαν οι εργαζόμενοι...

Συλλαλητήριο στην Αθήνα...

Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο της ΛΑΡΚΟ προχώρησε σε κατάληψη του εργοστασίου και των γραφείων της στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Συγκεκριμένα ζητούν την ανανέωση των συμβάσεων τους, που λήγουν στις 31 Μαρτίου, την ακύρωση των διαγωνισμοί εκποίησης της ΛΑΡΚΟ.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα σωματεία τους,  καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη (28/3), ενώ σήμερα Τετάρτη τα σωματεία θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου, στις 11 π.μ., μπροστά από το το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«”Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δεν θα περάσει”, διατρανώνουν με αποφασιστικότητα τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, σωματεία και φορείς της Λοκρίδας απευθύνοντας κοινό κάλεσμα για ξεσηκωμό και μαζική συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο την Πέμπτη 28 Μάρτη στην Αθήνα, με προσυγκέντρωση στην Ομόνοια στις 4 μ.μ. και συγκέντρωση στις 5 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών. 

Με τη νέα κλιμάκωση του μεγαλειώδους αγώνα τους, τις πολύμορφες δυναμικές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και με μεγάλο σταθμό το συλλαλητήριο στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ αναμετριούνται για μια ακόμη φορά με την κυβέρνηση, την ΕΕ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Όλους αυτούς που μετατρέπουν τη ΛΑΡΚΟ σε παλιοσίδερα για σκραπ, ξεσπιτώνουν οικογένειες και οδηγούν σε μαρασμό ολόκληρες περιοχές.

Και σε αυτήν τη δύσκολη καμπή του αγώνα έχουν δίπλα τους τις οικογένειές τους, τους εργαζόμενους και τον λαό των περιοχών όπου δραστηριοποιείται η επιχείρηση, αλλά και την εργατική τάξη ολόκληρης της χώρας, που συνεχίζει να δείχνει την έμπρακτη και πλατιά αλληλεγγύη της και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έδωσαν την πρώτη αγωνιστική απάντηση σε αυτόν τον νέο γύρο της αναμέτρησης, με την ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή στην έκτακτη Γενική Συνέλευση στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, στέλνοντας μήνυμα ότι δεν θα περάσουν οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να μην ανανεώσει τις συμβάσεις τους, που λήγουν στις 31 Μάρτη, και να τους πετάξει στον δρόμο στα μουλωχτά.

Απαίτησαν να σταματήσει τώρα το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ και διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να μην κάνουν βήμα πίσω από τα αιτήματά τους για ενιαία επαναλειτουργία της επιχείρησης, διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους. Έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι «έξω από τη ΛΑΡΚΟ και τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε», ότι «δεν θα επιτρέψουμε να πουληθούν για παλιοσίδερα το αίμα και ο ιδρώτας μας».

Παράλληλα, απορρίπτουν και καταγγέλλουν τα αισχρά «προγράμματα φτώχειας» που ετοιμάζει η κυβέρνηση, τα οποία προβλέπουν ότι ειδικευμένοι μεταλλωρύχοι και τεχνίτες μιας τεράστιας, στρατηγικής βιομηχανίας, όπως είναι η ΛΑΡΚΟ, καλούνται να απασχοληθούν για κάποιους μήνες με απολαβές – ψίχουλα σε …δήμους, νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: