1.3.24

Όταν ο Τριαντόπουλος μιλούσε για «αποκατάσταση» του χώρου...


Έναν χρόνο μετά το πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη και ακόμα δεν έχουμε σαφή εικόνα για τις εντολές που δόθηκαν μετά τη σιδηροδρομική σύγκρουση. Συγκεκριμένα παραμένει ανεπιβεβαίωτο ποιο πρόσωπο έδωσε εντολή να μπαζωθεί - αλλοιωθεί ο χώρος τους εγκλήματος αμέσως μετά τη σφοδρή σύγκρουση των τρένων, προτού διερευνηθεί πλήρως ο χώρος. 

Η ενέργεια αυτή πιθανώς «έσβησε» στοιχεία από... την ευρύτερη περιοχή που θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο στις έρευνες και να δώσουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα. Η κυβέρνηση αρνείται να δώσει σαφείς απαντήσεις και «σφυρίζει αδιάφορα», την ίδια ώρα που συγγενείς των θυμάτων ζητούν εξηγήσεις. Ωστόσο, συνεντεύξεις του Χρήστου Τριαντόπουλου, λίγα 24ωρα μετά το έγκλημα στα Τέμπη, δημιουργούν νέα ερωτήματα για τον ρόλο του υφυπουργού. 

Πώς έγινε η «αποκατάσταση»; 

Στις 7 Μαρτίου 2023 ο Χ. Τριαντόπουλος αναφέρει στον ΣΚΑΪ πως «το κομμάτι το επιχειρησιακό που τρέξαμε εκείνες τις ημέρες ήταν […] να προχωρήσει γρήγορα όλη η διαδικασία συλλογής και αποκατάστασης της περιοχής. Ένα έργο που έτρεξε σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με τις σιδηροδρομικές εταιρείες, με την περιφέρεια κυρίως, με την πυροσβεστική με την αστυνομία, αλλά και πάρα πολλούς ιδιώτες που ανακατεύτηκαν για να μπορέσει να αποκασταθεί ο χώρος», είπε ο υφυπουργός. 

Την ίδια μέρα, ο Χρήστος Τριαντόπουλος παραχώρησε συνέντευξη και στο τοπικό κανάλι TRT: «Είμαστε από την Πέμπτη με κυβερνητικό επιτελείο, στα Τέμπη, στη Λάρισα έτσι ώστε με απόλυτο σεβασμό, στα θύματα, στις οικογένειες και στην ελληνική κοινωνία που παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, να προχωρήσει η διαδικασία συλλογής και αποκατάσταση του χώρου του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος» δήλωσε επαναλαμβάνοντας πως είχε στενή σχέση με την περιφέρεια Θεσσαλίας στις ενέργειες αυτές. 

Ο υφυπουργός δεν διευκρίνισε τι εννοεί με τον όρο «αποκατάστασης» του χώρου ούτε ξεκαθαρίζει ποιες ενέργειες έκαναν οι εμπλεκόμενοι φορείς με τους οποίους «συνεργάστηκε» το κυβερνητικό επιτελείο. 

Υπενθυμίζεται πως η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών 2023, προχώρησε σε μια σημαντική αποκάλυψη προχθές. Μιλώντας στο Alert, ανέφερε ότι είχε στείλει εξώδικο προς τον πρώην περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, όταν είχε πληροφορηθεί ότι το μπάζωμα ήταν απόφαση της Περιφέρειας. Όμως, η ίδια συμπλήρωσε πως ο Κ. Αγοραστός, σε γραπτή του απάντηση επισήμανε ότι ακολούθησε εντολές, οι οποίες ήρθαν από τον Χρήστο Τριαντόπουλο, έπειτα από δύο συνεδριάσεις. 

«Εγώ έστειλα ένα εξώδικο στον κ. Αγοραστό και έλαβα μία απάντηση γραπτή, η οποία ανέφερε ότι “Εγώ ακολουθούσα εντολές και ότι οι εντολές ήρθαν από τον κύριο Τριαντόπουλο, έγιναν δύο συνεδριάσεις και μου δόθηκε αυτή η εντολή”» ανέφερε.

Συγκεκριμένα Δημοσιογράφος τη ρώτησε «αυτό το έγγραφο υπάρχει στην δικαιοσύνη και δεν έχει γίνει τίποτα;» με τη μητέρα ενός από τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος να απαντά «τίποτε».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που εμπλέκεται το όνομα του Χ. Τριαντόπουλου, καθώς είχε αναφερθεί στο εξώδικο συγγενών των θυμάτων προς τον Κώστα Αγοραστό, ενώ σχετική αναφορά έκανε πριν από λίγες ημέρες ο Μιχάλης Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ.) από το βήμα της Βουλής.

Το aftodioikisi.gr επικαλείται επικοινωνία που είχε με τον Κώστα Αγοραστό, ο οποίος φέρεται να δήλωσε «τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει, δεν ενέπλεξα τον κ.Τριαντόπουλο».

Δύο ημέρες μετά την αποκάλυψη της Μαρίας Καρυστιανού, ο υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος δεν έχει δώσει καμία απάντηση...

efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: