1.3.24

Γιατί το Μαξίμου επιλέγει το ΠΑΣΟΚ ως αντίπαλο...


Πολλοί αυτήν την εποχή αναρωτιούνται γιατί η κυβέρνηση επιλέγει ως αντίπαλο το ΠΑΣΟΚ και προτιμά να αντιπαρατίθεται μαζί του και όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η απάντηση έχει τρία στοιχεία:

● Επειδή οι διάδρομοι ανταλλαγής ψηφοφόρων με τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούνται κλειστοί μετά τις... μεγάλες μετακινήσεις του 2019 και του 2023. Τυχόν νέες απώλειες της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πάνε στο ΠΑΣΟΚ και στα αριστερά κόμματα. Με την εικόνα χάους δε στον ΣΥΡΙΖΑ, επιστροφές από τη Ν.Δ. δεν εκτιμώνται από το Μαξίμου ως πιθανές. Άρα ελάχιστο το ενδιαφέρον.

● Επειδή, αντιθέτως, η πολιτική συμβατότητα μερίδας κεντρώων ψηφοφόρων της Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αμελητέα και το κόμμα του Ανδρουλάκη πάει για δεύτερο. Λογικό να στήνουν χαρακώματα προς αυτήν την κατεύθυνση.

● Τρίτον, επειδή στο Μαξίμου βλέπουν και πιο μακριά: το ενδεχόμενο διεργασιών για ανασύνθεση της Αριστεράς / Κεντροαριστεράς μετά τις ευρωεκλογές. Μετράνε, λοιπόν, στα θετικά γι’ αυτούς τη μόνιμη και συνήθως άγρια συγκρουσιακή διάθεση – για να το πούμε ευγενικά – του Κασσελάκη εντός και εκτός κόμματος. Κρίνουν δε ότι η συμπεριφορά του τον καθιστά ανεπιθύμητο εταίρο και για το ΠΑΣΟΚ και για όσους έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ επί των ημερών του.

Αυτά επί του παρόντος…

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: