25.3.24

Δεν έστρεψαν το βλέμμα στους επίσημους...


... διαμαρτυρόμενοι για τη συγκάλυψη στα Τέμπη...
 Δεν κοπάζει η οργή για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη εν μέσω της πλήρους επιχείρησης συγκάλυψης των ευθυνών από την κυβέρνηση, που βρίσκεται αντιμέτωπη με πρόταση μομφής από την αντιπολίτευση ύστερα και από τις τελευταίες αποκαλύψεις για «μονταζιέρα» στις ηχογραφημένες συνομιλίες...

Οι οικογένειες Πλακιά, δύο από τις 57 που βυθίστηκαν στον θρήνο, καθώς έχασαν τρία κορίτσια στα Τρίκαλα, ζήτησαν να μην παραστεί η Κατερίνα Παπακώστα στην παρέλαση στα Τρίκαλα, όπως και έγινε γιατί η ίδια δεν εμφανίστηκε, και ζήτησαν να μην γυρίσουν οι παραστάτες τα πρόσωπά τους προς τους επίσημους, σε όλους τους νομούς, όπου θα βρίσκονται βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, «που έλαβαν μέρος στην Εξεταστική και ψήφισαν την αθώωση των πραγματικών υπευθύνων». 
 
Οι Δημήτρης Πλακιάς, Νίκος και Σοφία Πλακιά παρακολούθησαν όλη την παρέλαση απέναντι από την εξέδρα, αφού άφησαν ένα μπουκέτο λουλούδια. Σύμφωνα με το trikalavoice.gr η οικογένεια χειροκτότησε και ευχαρίστησε τη μαθητιώσσα νεολαία που δεν έστρεψε το βλέμμα της στους επισήμους, ενώ αποδοκίμασε στρατιωτικούς και πυροσβέστες γιατί απέδωσαν τις προβλεπόμενες τιμές. 

Μάλιστα, χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να απομακρυνθούν ενώ οι ίδιοι κατήγγειλαν έλλειψη σεβασμού από τους ένστολους υποστηρίζοντας πως το μοιραίο βράδυ άφησαν τα παιδιά μας να καούν και έρχονται εδώ και κορνάρουν, σε μια αναφορά στις οχημάτων της πυροσβεστικής μπροστά από την εξέδρα.


Και η οικογένεια της Κλαούντια Λάτα ζήτησε δικαιοσύνη για το θάνατό της με αφορμή την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Λάρισα. Οι συγγενής στάθηκαν σιωπηλοί στην κεντρική πλατεία της πόλης κρατώντας πλακάτ, σύμφωνα με το larissanet.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: