26.3.24

Διεγράφη ο Ταμήλος της Ν.Δ. μετά τις χυδαιότητες για τα Τέμπη...

  
Εκτός Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Τρικάλων μετά τον ορυμαγδό αντιδράσεων.
Τη διαγραφή του βουλευτή Τρικάλων Μιχάλη Ταμήλου αποφάσισε η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλλα, στον απόηχο των σφοδρών αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τους νεκρούς στα Τέμπη...

Ο κ. Συρεγγέλλα φέρεται να επισήμανε ότι οι δηλώσεις αυτές «δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας και δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας».

 Το κυβερνών κόμμα και το Μαξίμου βρίσκονται υπό ασφυκτική πίεση μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για τα Τέμπη με την κυβέρνηση να βρίσκεται αντιμέτωπη με την πρόταση δυσπιστίας, όπου θα δεχθεί τριήμερο σφυροκόπημα εντός Βουλής.

Ο «γαλάζιος» βουλευτής προχώρησε σε αδιανόητες δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο «Ράδιο Ζυγός». 

Σχολιάζοντας τον θάνατο 57 ανθρώπων στα Τέμπη -ανάμεσά τους και Τρικαλινοί- ο Μ. Ταμήλος είπε: «Ξέρεις πόσοι Τρικαλινοί πέθαναν το 2023; 1977 Τρικαλινοί απεβίωσαν εντός του 2023. Μεταξύ των οποίων ήταν και τα τρία παιδιά. Δεν θα πάρουν μαντήλια να κλαίνε όλα τα Τρίκαλα επειδή 1977 Τρικαλινοί πέθαναν. Η ζωή συνεχίζεται. Ο καθένας έχει τα προβλήματά του. Ψάχνει να βρει δουλειά. Ο άλλος, του σκοτώνουν το παιδί τη γυναίκα κτλ, θα πάει ο ίδιος στις αρμόδιες υπηρεσίες, στα δικαστήρια εκεί που πρέπει. Δεν μπορεί να επιβάλλεις στην κοινωνία να υποφέρει για σένα. Υπάρχει ζωή για τους άλλους. Όλα τα Τρίκαλα ασχολούνται με το θέμα αυτό;»

Ακολούθως, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ απάντησε με τον ίδιο απαξιωτικό τρόπο και για την πρόταση μομφής που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Καμιά οικογένεια δεν θα τη σώσει ο Μητσοτάκης, ο Ανδρουλάκης κανένας. Μόνοι οι συγγενείς θα πρέπει να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Θα τελειώσει κι αυτό και η ζωή συνεχίζεται. Σιγά τώρα την πρόταση μομφής».

Υπενθυμίζεται πως χθες, παρόντες στην παρέλαση στα Τρίκαλα ήταν και οι γονείς του Βάιου Βλάχου, ενός από τους Καρδιτσιώτες που έχασαν τη ζωή τους στο έγκλημα των Τεμπών. Οι γονείς παρακολούθησαν την παρέλαση όρθιοι, φορώντας στα ρούχα τους ένα διακριτικό αυτοκόλλητο, το οποίο έγραφε τη λέξη «Τέμπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: