27.3.24

Μια προκλητική παράσταση αμοραλισμού...



Απόψε, ακούγοντας τον Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέως να προκαλεί βάναυσα το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ένοιωσα μια αποστροφή για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Και σκέφτηκα πως εάν εγώ, κατ’ επάγγελμα δημοσιογράφος, αισθάνομαι έτσι, τότε τι μπορεί να νοιώσει ο μέσος πολίτης;

Ο Κ. Καραμανλής είπε... ότι η Ν.Δ. δεν έκανε τυμβωρυχία στο Μάτι και στη Μάνδρα, από τη στιγμή που μέχρι και τις προηγούμενες μέρες επικαλούνταν τα μοιραία θύματα, της πυρκαγιάς και της πλημμύρας. Ταυτόχρονα, δήλωσε δήθεν με παρρησία ότι δεν κρύβεται και δεν κρύφτηκε ποτέ, ενώ έκανε «γυριστή» στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι εάν θέλουν να ζητήσουν σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, την ώρα που η Ν.Δ. είχε καταψηφίσει τη σχετική πρόταση.

Ο κ. Καραμανλής είπε ότι στόχος δεν είναι ο ίδιος , αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, παρέλειψε όμως να μας πει πως αλλάξανε τα αφηγήματα σχετικά με το έγκλημα των Τεμπών όλο το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα τις αποκαλύψεις για το μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος, αλλά και για τη μονταζιέρα με τις συνομιλίες που δήθεν αποδείκνυαν το «ανθρώπινο λάθος».


Χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης ο Κ. Καραμανλής υποκρίθηκε ότι είναι συντετριμμένος και σε μια κακή θεατρική παράσταση, είπε, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ότι «δεν είδαμε την τραγωδία σαν ευκαιρία» και ότι οι «μάσκες έχουν πέσει». Υποστήριξε δε ότι έχει δεχθεί επιθέσεις από την αντιπολίτευση, «γεμάτη υποκρισία και μίσος».

«Στα πενήντα χρόνια από την ίδρυση της παράταξής μας που έβαλε τη χώρα στην ΕΟΚ, δεν θα παραδώσουμε τη χώρα στους θυρωρούς των συμφερόντων» δήλωσε ο Καραμανλής Τζούνιορ, μιας κυβέρνησης που εξυπηρετεί τους φίλιους επιχειρηματίες σε όλους τους τομείς: Παιδεία, Υγεία, δημόσιες υποδομές και Κοινωνικό Κράτος.

Ο δε Μάκης Βορίδης, με τον Άδωνη Γεωργιάδη καθήμενο δίπλα του, επιδόθηκε σε κάθε είδους προσβολή προς την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, χαρακτηρίζοντάς την «επιτομή της χυδαιότητας». Βέβαια, ο καθείς και το ήθος του!

Τάσος Τσακίρογλου

efsyn.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: