27.3.24

Χωρίς ίχνος ντροπής ο Καραμανλής, δήλωσε άμοιρος του αίματος των Τεμπών...


 
Υποστήριξε ψευδώς πως η Ν.Δ. δεν έκανε ποτέ τυμβωρυχία και ισχυρίστηκε πως δεν κρύβεται πίσω από τη βουλευτική ασυλία.
Με περισσή αλαζονεία και χωρίς ίχνος ντροπής παρουσιάστηκε για ακόμα μια φορά στη Βουλή ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, στη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης...

Αναφερόμενος στο έγκλημα των Τεμπών, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε ξανά να ισχυριστεί ότι τα «ανθρώπινα λάθη» ήταν εκείνα που οδήγησαν στην τραγωδία – παραλείποντας βεβαίως να πει τι θα είχε συμβεί εάν λειτουργούσε μόνο το σύστημα τηλεδιοίκησης. 

Ήταν «πολλά τα μοιραία λάθη», «τη μοιραία νύχτα υπήρχε συσσώρευση λαθών», η «κατ' εξακολούθηση παραβίαση του κανονισμού προκάλεσε την τραγωδία», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καραμανλής. Μάλιστα, δίχως ίχνος μεταμέλειας για τα λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά –που συνέβαλαν στην πολύνεκρη τραγωδία–, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Στέκομαι εδώ και σας κοιτώ στα μάτια...».
Εξάλλου, δήλωσε με θράσος πως «δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία», χωρίς να διευκρινίσει ωστόσο εάν προτίθεται να παραιτηθεί από την ασυλία. 

«Η Ν.Δ. δεν έκανε ποτέ τυμβωρυχία μετά το Μάτι ή τη Μάνδρα... δεν είδαμε την τραγωδία ως ευκαιρία», είπε επίσης, λησμονώντας προφανώς ότι αυτό ακριβώς έκανε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, όταν ήταν στην αντιπολίτευση. 

Με περισσή αλαζονεία δε, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι έχουμε παρωδία αντιπολίτευσης και ότι κάθε κόμμα προσφέρει τον χειρότερο εαυτό του. Υποστήριξε πως «στόχος δεν είμαι εγώ, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παράταξη της Ν.Δ.», ενώ συμπλήρωσε ότι 50 χρόνια μετά την ίδρυση της παράταξής που έβαλε τη χώρα στην Ε.Ε., ο ίδιος δεν θα παραδώσει τη χώρα «στους θυρωρούς των συμφερόντων». 

→ Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά το πέρας της ομιλίας του. 

⇒ Νωρίτερα, υπήρξε μπαράζ υπουργικής προκλητικότητας, καθώς ορισμένοι υπουργοί, προκειμένου να υπηρετήσουν το κυβερνητικό αφήγημα για το έγκλημα στα Τέμπη, επιχείρησαν να κάνουν το μαύρο άσπρο και να διαστρεβλώσουν την αλήθεια, διώχνοντας κάθε ευθύνη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη..

Δεν υπάρχουν σχόλια: