27.3.24

Βαλτιμόρη: Τα προβλήματα του πλοίου...

και τα θανατηφόρα περιστατικά της εταιρείας που το διαχειρίζεται...

Σοκαρισμένος είναι το τελευταίο 24ωρο ο πλανήτης μετά την τραγωδία που σημειώθηκε την Τρίτη στη Βαλτιμόρη με την κατάρρευση γέφυρας μήκους 2,6 χιλιομέτρων, έπειτα από σύγκρουση φορτηγού πλοίου.

Την Τετάρτη, με το πρώτο φως του ήλιου στην πόλη, οι δύτες αναμένεται να βουτήξουν  και πάλι στα παγωμένα νερά του ποταμού Patapsco, προκειμένου να αναζητήσουν τους έξι εργαζομένους που αγνοούνταν και θεωρούνται νεκροί. Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό των έξι εργατών διακόπηκαν το βράδυ της Τρίτης, 18 ώρες μετά την κατάρρευση της γέφυρας.

Νωρίτερα, οι διασώστες ανέσυραν ζωντανούς δύο εργάτες από το νερό, ένας εκ των οποίων χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο. Μεταξύ των έξι που πιθανολογείται ότι έχασαν τη ζωή τους περιλαμβάνονται εργάτες από το Μεξικό, τη Γουατεμάλα και το Ελ Σαλβαδόρ, σύμφωνα με το μεξικανικό προξενείο στην Ουάσινγκτον.

Συχνά τα προβλήματα του πλοίου – Αντίστοιχο θέμα πρόωσης πρόσφατα

Λίγα λεπτά πριν τη μοιραία σύγκρουση, το “Dali”, με σημαία Σιγκαπούρης και με 22 μέλη πληρώματος, όλοι Ινδοί, είχε αναφέρει απώλεια πρόωσης και έριξε άγκυρα για να επιβραδύνει, δίνοντας στις αρχές μεταφορών χρόνο να σταματήσουν την κυκλοφορία στη γέφυρα πριν από τη σύγκρουση. Αυτή η κίνηση πιθανόν να απέτρεψε έναν υψηλότερο αριθμό νεκρών, δήλωσαν οι αρχές. Δεν είναι πάντως σαφές αν οι αρχές προσπάθησαν επίσης να ειδοποιήσουν το συνεργείο εργασίας πριν από τη σύγκρουση.

Αυτή, όμως, δεν ήταν η πρώτη φορά που το πλοίο παρουσίασε πρόβλημα ή πρωταγωνίστησε σε περιστατικό κατά το οποίο είτε παρουσίασε ζητήματα ασφαλείας, είτε συγκρούστηκε.

 NEWS 247

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: