27.3.24

«Όλοι λένε ότι ευθύνεται ο σταθμάρχης, άρα δεν υπάρχει μονταζιέρα»...


Παραλήρημα Βορίδη...
Σήμα αντεπίθεσης με μισές αλήθειες και βολικές παρανοήσεις αποπειράθηκε να δώσει ανεπιτυχώς ο Μάκης Βορίδης στην Ολομέλεια της Βουλής την ώρα που η πλειοψηφία βάλλεται από σύσσωμη την αντιπολίτευση κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας...

Αρχικά, ο αντ΄ αυτού του πρωθυπουργού επιτέθηκε επί προσωπικού στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππά, σχολιάζοντας πως δεν μπορεί να μιλά για χειραγώγηση των ΜΜΕ ο πρώην υπουργός που καταδικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο για ανάλογης φύσεως ζητήματα.

 
Συνέχισε τις αιχμές κατά του δημοσιεύματος του ομίλου Μαρινάκη, λέγοντας πως «το άρθρο επαναλαμβάνει ζητήματα λελυμένα», και κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως η πρόταση δυσπιστίας δεν αφορά κυβερνητικά πεπραγμένα, αλλά κατατέθηκε διότι δεν αρέσει στη μειοψηφία η άποψη της «γαλάζιας» ΚΟ με βάση το πόρισμα της Εξεταστικής για το έγκλημα των Τεμπών.

«Δεν υπάρχει για σας ανθρώπινο λάθος;» ρώτησε υπαινικτικά την αντιπολίτευση για τις ευθύνες του μοραίου σταθμάρχη και των νεκρών μηχανοδηγών, προσθέτοντας: «Κακώς κρατείται ο σταθμάρχης;». Μάλιστα, χαρακτήρισε «παραλογισμό» την κριτική της μειοψηφίας περί μοντάζ, αφού όλοι συνηγορούν στο «ανθρώπινο λάθος».

«Ψέματα, χαλκεύσεις, συκοφαντίες, υποψίες, υπαινιγμοί, αυτό είναι η πολιτική σας σε κρίσιμα ζητήματα» συνέχισε σε έντονο ύφος απευθυνόμενος στα έδρανα της αντιπολίτευσης, την οποία έψεξε για εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου.

Το καλύτερο, όμως, το κρατούσε για το τέλος ο υπουργός Επικρατείας, αφού επί της ουσίας ισχυρίστηκε πως τα Μέσα στρέφονται εναντίον της κυβέρνησης σε μια συνθήκη που η χώρα μας τοποθετείται στη θέση 107 για την ελευθερία του Τύπου.


«H κυβέρνηση αυτη που κάθε μέρα έχει δέκα πρωτοσέλιδα με δύο βαρύτατα συκοφαντικά και κανένας δεν παθαίνει τίποτα» είπε, επικρίνοντας όσους περιγράφουν τη χώρα μας ως ανελεύθερη.

Κλείνοντας, επέκρινε κι όσους παρουσιάζουν ως «οιονεί δικτάτορα» τον πρωθυπουργό που «ενίσχυσε τους δικαιοκρατικούς θεσμούς στη χώρα μας», προβλέποντας πως η ΚΟ της ΝΔ θα στηρίξει την κυβέρνηση και τον Κυρ. Μητσοτάκη.



Τι

Δεν υπάρχουν σχόλια: