26.3.24

Η πιεστική πρόταση δυσπιστίας και η στάση του Καραμανλή...

Είναι μάλλον νωρίς ακόμα για μέτωπα στην κεντροαριστερά...

Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δημιουργεί επιπρόσθετο πρόβλημα για την κυβέρνηση αφού έρχεται σε μια στιγμή που 9 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης στην τραγωδία των Τεμπών.

Την ώρα που σύσσωμη η αντιπολίτευση θα στριμώχνει την κυβέρνηση στη Βουλή, τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος δέχεται ισχυρές πιέσεις για να παραιτηθεί, προκειμένου να υπάρξει -όπως λένε – μερική αποσυμπίεση.

Πολλοί βουλευτές, αλλά και συνεργάτες του πρώην υπουργού, του συστήνουν να παραιτηθεί από βουλευτής.

Όμως φαίνεται, ότι στο οικογενειακό του περιβάλλον έχουν διαφορετική άποψη, τόσο πατέρας του Αχιλλέας, όσο και ο ξάδερφος του πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, του ζητούν να παραμείνει.

Επιστρέφοντας σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Καναδά αναμένεται, μου λένε πολύ σοβαρές πηγές, να μιλήσει με τον Σερραίο πολιτικό. Κυρίως για να συνεννοηθούν εάν ο Καραμανλής θα μιλήσει κατά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή – που πρέπει να μιλήσει, ασφαλώς!

Διεθνείς παρατηρητές, όπως οι… διαιτητές στα ντέρμπι

Δεν «χτύπησε» καλά η ιδέα του Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει την παρουσία διεθνών παρατηρητών στις εθνικές εκλογές, που θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν άμεσα.

Εντάξει, το αίτημα για εκλογές μπορεί να ακούγεται λίγο βιαστικό, καθότι η κυβέρνηση έλαβε εντολή μόλις πριν 9 μήνες, αλλά ας πούμε ότι μία τέτοια κίνηση συνηθίζεται στο πλαίσιο του πολιτικού παιγνίου.

Αλλά παρουσία παρατηρητών, όπως γίνεται με τους ξένους διαιτητές στα ποδοσφαιρικά ντέρμπι, δεν είναι κάτι που ακούγεται ωραία.

Έχει τα δίκια του ο Κασσελάκης να επικρίνει την κυβέρνηση, για υποθέσεις που άπτονται του κράτους δικαίου, με τελευταία την ιστορία των emails, αλλά θέμα αδιάβλητου εκλογών δεν έχει θέσει κανένας στη χώρα κατά τη μεταπολίτευση.

Τον δικαιολογώ όμως, αφού έχει εμποτιστεί κάπως με… «πολεμικό πνεύμα», καθότι βρίσκεται στο στρατό και εκπαιδεύεται στα όπλα.

Παρεμπιπτόντως, στην Κουμουνδούρου περίμεναν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα απέρριπτε την ιδέα Κασσελάκη για τους διεθνείς παρατηρητές. Κι ότι ο Ανδρουλάκης θα την έβλεπε θετικά από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε αμέσως ότι θα στηρίξει την πρωτοβουλία του για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας.

Αλλά είναι μάλλον νωρίς ακόμα για μέτωπα στην κεντροαριστερά.

Κάλχας - Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: