28.3.24

Εικόνες ντροπής στη Θεσσαλονίκη...

Σύμβολα των ναζί και του Γ’ Ράιχ επί μέρες στην είσοδο σχολείου...

Σύμβολα των ναζί και του Γ’ Ράιχ έγραψαν άγνωστοι στην είσοδο του 12ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης επί της οδού Κολωνιάρη, τα οποία σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Karfitsa παραμένουν εδώ και μέρες στο σημείο χωρίς να σβηστούν, με αποτέλεσμα ανήλικοι μαθητές να αντικρύζουν καθημερινά εικόνες φασισμού και μίσους, βγαλμένες από μαύρες σελίδες της ιστορίας.

Πιο συγκεκριμένα, στην είσοδο του σχολείου άγνωστοι σχημάτισαν με σπρέι το σύμβολο της σβάστικας, τα διακριτικά των SS της ναζιστικής Γερμανίας και έγραψαν «Ελλάς». Η εικόνα προκαλεί οργή και αποτροπιασμό. «Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι μετά από μέρες αυτές οι εικόνες δεν έχουν σβηστεί. Θα έπρεπε άμεσα, την επόμενη κιόλας μέρα να σβηστούν αυτά τα αισχρά σύμβολα», δηλώνει στην Karfitsa ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς.

Και προσθέτει: «Έχουμε πει και στο παρελθόν ότι με αυτές τις ομάδες δεν ξεμπλέκεις εύκολα. Είχαμε δει τα επεισόδια στον Εύοσμο και στην Σταυρούπολη, είδαμε και ομάδες που εμφανίζονταν σε άλλα σχολεία επίσης. Είναι υποχρέωση της σχολικής κοινότητας και όλου του πολιτικού συστήματος να απομονώσει αυτές τις ομάδες, να μη τους δίνει έδαφος. Δεν έχουν καμία σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία και με τα παιδιά μας, για αυτό και εμφανίζονται μόνο τη νύχτα, στα σκοτάδια και προσπαθούν να φέρουν όλο τους το μίσος βάφοντας αυλές σχολείων».

Ο κ. Κοκονάς υπογραμμίζει ότι οι προϋποθέσεις για να εμφανιστούν αυτά τα φαινόμενα δημιουργούνται με τη θεωρία των δύο άκρων, τονίζοντας ότι αυτές οι ομάδες «έχουν σκοπό να προάγουν μόνο το μίσος, τη μισαλλοδοξία, το φόβο και δεν έχουν καμία σχέση με τη σχολική κοινότητα». Θέση των γονέων είναι ότι αυτά τα σύμβολα πρέπει να σβηστούν άμεσα από την είσοδο του Γυμνασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: