19.3.24

Διακοπή λειτουργίας Δημοτικών Σχολείων...

Αναστάτωση σε περίπου 500 οικογένειες μαθητών του Δήμου Ζωγράφου...

Σε διακοπή μαθημάτων στο 5ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου, για την οποία οι γονείς ενημερώθηκαν με email της τελευταίας στιγμής, οδήγησε η έλλειψη στατικής επάρκειας ενός εκ των σχολικών κτιρίων.

Συγκεκριμένα, οι γονείς ενημερώθηκαν με email της Διεύθυνσης του σχολείου το Σάββατο(16/3), ότι τα παιδιά τους θα παρακολουθήσουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης σήμερα Τρίτη 19/3 και αύριο Τετάρτη 20/3 και πως στη συνέχεια η λειτουργία του σχολείου θα συνεχιστεί με εναλλάξ ωράριο(πρωί-απόγευμα), ενώ δεν θα λειτουργήσει και το ολοήμερο.

Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις οικογένειες, που ξαφνικά βρίσκονται με τα παιδιά τους στο σπίτι σε εργάσιμες ημέρες για τις οποίες δεν εχει εγκριθεί άδεια ειδικού σκοπού και χωρίς να τους έχει δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τις ημέρες τηλεκπαίδευσης των παιδιών τους.

Επίσης, το εναλλάξ ωράριο, πέρα από τα προβλήματα στις υποχρεώσεις των γονέων, δημιουργεί το επιπρόσθετο ζήτημα με τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών, οι οποίες πέρα από τον προγραμματισμό έχουν ήδη επιβαρύνει και τον προϋπολογισμό των οικογενειών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: