4.3.24

Ανδρέας ο... «Δημοκράτης»...


Την ίδρυση του κόμματός του, με το όνομα «Δημοκράτες», ανακοίνωσε από τον Έβρο με βιντεοσκοπημένο μήνυμα ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος την επόμενη Δευτέρα θα μιλήσει αναλυτικά για το εγχείρημα με συνέντευξη Τύπου.

Οι «Δημοκράτες» είναι, όπως είπε ο... Λοβέρδος, ένα κόμμα, πατριωτικό, λαϊκό, πολιτικά φιλελεύθερο, μεταρρυθμιστικό, εκσυγχρονιστικό, ψηφιακό, πολυσυλλεκτικό. 

«Είμαστε Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη και θα δώσουμε κι εκεί όλες τις μάχες για την πατρίδα μας, για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την Ευρώπη των πολιτών. Δεν ξεκινάμε από τον Έβρο τυχαία», δήλωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής εξηγώντας ότι: «Βρίσκομαι στα σύνορα για να στείλω μήνυμα από ένα μετερίζι που οι Έλληνες φυλάμε Θερμοπύλες, που αποκρούσαμε πρόσφατα το 2020 απόπειρα εισβολής. Ένα μήνυμα φεύγει από εδώ και πηγαίνει σε όλους τους Ευρωπαίους: μόνο ενωμένοι και ασφαλείς θα αγωνιστούμε για την αναγέννηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος απευθυνόμενος στις Ελληνίδες και τους Έλληνες με τον χαρακτηρισμό «συμπολίτες μου» τους κάλεσε να ξεκινήσουν την προσπάθεια «για την καλύτερη Ελλάδα που έχουμε μέσα μας», επισημαίνοντας με έμφαση στον λόγο του ότι «εμείς οι Δημοκράτες ξεκινάμε τον αγώνα με δυναμισμό, με μετριοπάθεια, με κοινή λογική».

Το μπλε και το κόκκινο είναι τα χρώματα των Δημοκρατών. Σύμβολο τους είναι ένας μπλε και κόκκινος κύκλος που αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο ζωής, ενότητας και πολλαπλότητας. Το όνομα «κλείδωσε» στις 7 Φεβρουαρίου και μάλιστα υπήρξε επικοινωνία του επιτελείου του κ. Λοβέρδου με άνθρωπο από το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος – όπως είχε ακουστεί- είχε στα άμεσα σχέδιά του να ξεκινήσει εσωκομματική συζήτηση για τη μετονομασία του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως σε Δημοκράτες. Είχε δε αποστείλει ερωτηματολόγιο στα στελέχη και στα μέλη που «άναψε φωτιές» και περιδίνηση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: