26.3.24

Στέφανος Κασσελάκης: «Άμεση παραίτηση Μητσοτάκη»...


Άμεση παραίτηση Μητσοτάκη και προκήρυξη εκλογών ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης ως λύση στο σημερινό πολιτικό αδιέξοδο, επισημαίνοντας ότι γυρνάει στο στρατόπεδο μετά την παρέλαση στη Θήβα «συγκινημένος, ανανεωμένος, ανυποχώρητος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με άρθρο του στην ΕφΣυν εξηγεί γιατί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στηρίξει την πρόταση μομφής αν και θεωρεί ότι θα πρόκειται για μια «κοκορομαχία», μια «διαδικασία-σόου που δεν θα καταφέρει δυστυχώς τίποτα ως προς την ουσία, την κρατική συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών».

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο άρθρο του επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα στηρίξει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν θα σταθεί ποτέ εξαίρεση στην προσπάθεια συνεννόησης των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου».

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρίνει, μάλιστα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης που «απέκλεισαν προεκλογικά τις αλλεπάλληλες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για κυβερνητική συνεργασία, διατηρώντας τον Μητσοτάκη στην εξουσία» και επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα συμπεριφερθεί ποτέ όπως εκείνοι».

Αναφερόμενος στο έγκλημα στα Τέμπη και στην κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης ο Στέφανος Κασσελάκης σχολιάζει δηκτικά την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή «αυτά μπήκαν στο ζύγι του 41%», επισημαίνοντας ότι «του προτείνω έξοδο με αξιοπρέπεια για να ξαναμετρήσουμε το “ζύγι”, τώρα που αποακλύπτεται ότι επιχειρήθηκε η χειραγώγηση της κοινής γνώμης και η συγκάλυψη του εγκλήματος ήδη από το βράδυ της τραγωδίας».

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζητά η διενέργεια των εκλογών και των ευρωεκλογών να γίνει στη χώρα μας με την παρουσία διεθνών παρατηρητών και εξηγεί για ποιο λόγο το ζητά προβάλλοντας πέντε καίρια σημεία διερωτώμενος σε ποια άλλη προηγμένη Δημοκρατία θα είχαν συμβεί και συγκεκριμένα:

-    Που μπαζώνει τόπο εγκλήματος

-    Που μοντάρει αποδεικτικό υλικό

-    Που παρακολουθεί παράνομα πολιτικούς, στρατιωτικούς, επιχειρηματίες

-    Που ιδιοποιείται παράνομα για κομματικούς λόγους απόρρητα προσωπικά δεδομένα εκλογέων 

-    Που καταδικάζεται από το ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο για το Κράτος Δικαίου

«Η Ελλάδα θα επανέλθει στη νομιμότητα, είτε το θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είτε όχι», υπογραμμίζει στο άρθρο του ο Στέφανος Κασσελάκης και σημειώνει:
«Την ώρα που θα πέφτει με κρότο σαν μονάρχης, ο πρωθυπουργός θα αντιληφθεί ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του είχε προτείνει μια αξιοπρεπή λύση. Όμως, εκείνος είχε ήδη διαρρήξει κάθε δεσμό με την αξιοπρέπεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: