27.3.24

Το «γερμανικό» του Σπανάκη και ο Βορίδης που παρατηρούσε τον Τράμπ...

Την εκτίμηση ότι «σχεδόν το σύνολο των μελών του κοινοβουλίου θα μετάσχει στην συζήτηση» έκανε ο Κώστας Τασούλας ανακοινώνοντας το χρονοδιάγραμμα την Βουλής για την πρόταση μομφής...

Πιθανότατα βέβαια να είναι ταυτόχρονα και μία …ευχή. Γιατί είναι βέβαιο ότι η ηγεσία της Ν.Δ επιθυμεί να δει όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές να υπερασπίζονται τους χειρισμούς της για τα Τέμπη. Έστω κι αν αρκετοί είναι αυτοί που δεν έχουν καμία διάθεση να «βρεθούν στο κάδρο».

Πάντως ο Πρόεδρος της Βουλής διασαφήνισε με νόημα πως θα κάνει το πάν για να τους δώσει «χώρο». Όπως ξεκαθάρισε η συνεδρίαση της Ολομέλειας θα ξεκινάει στις 9 το πρωί και θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 3 τα ξημερώματα.

Οπότε δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία. Και είναι βέβαιο πως θα υπάρχει ο μηχανισμός που θα «κρατά απουσίες». Τώρα το τι θα γίνει με τους υπουργούς, είναι ένα άλλο θέμα….

Γερμανικό

Να ξέρετε ότι στις συνεδριάσεις της Βουλής πάντα κάποιος από τα κυβερνητικά έδρανα πρέπει να εκπροσωπεί την κυβέρνηση.

Πότε δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβεί κατά την διάρκεια μιας συνεδρίασης, τι μπορεί να ειπωθεί ή τι μπορεί να κατατεθεί από την πλευρά της αντιπολίτευσης ώστε να χρειαστεί άμεση απάντηση.

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα λοιπόν θα απαιτηθούν …νυχτερινές βάρδιες υπουργών και υφυπουργών. Όπως διαπίστωνε κανείς παρακολουθώντας την χθεσινή συνεδρίαση το πρώτο «γερμανικό» νούμερο έτυχε στον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Σπανάκη.

Το καλό με τον βουλευτή του Β3 Νοτίου Τομέα Αττικής είναι πως είναι γνωστός για την …αντοχή του στα ξενύχτια και τον ολιγόωρο ύπνο.

Εκτός μάχης

Πάντως το πρόσωπο που θα …εξαντλήσει την 3ήμερη συζήτηση, μαζί και όσους θα εκτελούν χρέη προέδρου έχει ήδη αναδειχθεί. Είναι αυτό που μαντέψατε: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μόνον στην χθεσινή, πρώτη ημέρα, έκανε τρείς παρεμβάσεις αξιοποιώντας τις δυνατότητες που έχει ώς αρχηγός κόμματος, πρώην πρόεδρος της Βουλής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ταυτόχρονα. Υπερβαίνοντας φυσικά – κατά την προσφιλή της συνήθεια- τον χρόνο ομιλίας.

Όσο για τις διακοπές ομιλητών ήταν …αμέτρητες.

Έτσι οι κάμερες κατέγραψαν τον προεδρεύοντα Θανάση Μπούρα να έχει …κοκκινίσει σαν πατζάρι προσπαθώντας να περιορίσει την πληθωρική κοινοβουλευτική παρουσία της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ευτυχώς για την Νέα Δημοκρατία οι τελευταίες εκλογικές επιδόσεις της επιτρέπουν να διαθέτει πολλούς αντιπροέδρους. Όμως όλοι αναμένεται να τεθούν «εκτός μάχης».

Ο Τράμπ

Μία αποκάλυψη πάντως έκανε χθες στην Βουλή ο Μάκης Βορίδης. Στον καυγά που είχε με τον Νίκο Παππά σχετικά με τη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να γίνουν άμεσα εκλογές «με διεθνείς παρατηρητές».

Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε πως ή ύπαρξη διεθνών παρατηρητών είναι …αυτονόητη σε όλες τις εκλογές των κρατών – μελών του ΟΟΣΑ. Αναφέροντας μάλιστα πως ο ίδιος υπήρξε επικεφαλής των διεθνών παρατηρητών από την Ευρώπη που συμμετείχαν στις εκλογές των ΗΠΑ όταν αναδείχθηκε πρόεδρος ο Ντόναλντ Τράμπ.

Όπως είπε όμως «η εκλογή του δεν είχε σχέση με την παρατήρησή του». Αν και δεν αμφιβάλλουμε πως το χάρηκε τότε το αποτέλεσμα.

ΕΠΙΣΥΝΔΕΣΕΙΣ - NEWS 247

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: