1.11.22

Ο Κικίλιας πανηγυρίζει, τα στοιχεία τον διαψεύδουν…


Το γεγονός ότι μόλις χθες έριξε τίτλους τέλους η τουριστική σεζόν, αλλά και οι αριθμοί των αφίξεων δείχνουν ότι τα πράγματα φέτος πήγαν πολύ καλά στην λεγόμενη «βαριά βιομηχανία» της χώρας. 

Ίσως γι’ αυτό, άλλωστε, ο Βασίλης Κικίλιας γυρίζει από κανάλι σε κανάλι και θριαμβολογεί για τις επιδόσεις του -έρχονται και εκλογές, βλέπετε. Ωστόσο, πίσω από τα εντυπωσιακά νούμερα, τα... πράγματα είναι κάπως διαφορετικά, αφού πολλές περιοχές της Ελλάδας όχι μόνο δεν αισθάνθηκαν ότι φτάνουν στο ρεκόρ του 2019, αλλά… κλαίνε. 

Για παράδειγμα, όλοι οι επιχειρηματίες στη Χαλκιδική πλήρωσαν πολύ την έλλειψη Ρώσων τουριστών και σίγουρα δεν… πανηγυρίζουν για τη σεζόν που τελείωσε. Συν τοις άλλοις, τα επίσημα στοιχεία έδειξαν επιπροσθέτως πως οι Αμερικανοί που ήρθαν στην Ελλάδα το 8μηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου ήταν… λιγότεροι κατά 17,9% σε σχέση με το 2019. 

Ειδικά τον Αύγουστο, μάλιστα, η πτώση των αφίξεων έφτασε το 30,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019. 

Γι’ αυτό και πολλοί συντελεστές του τουρισμού δεν συμμερίζονται καθόλου τις θριαμβολογίες Κικίλια -κάποιοι εξ αυτών, μάλιστα, τού τα έχουν πει και κατά πρόσωπο…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: