4.11.22

Διαχείριση πανικού..


Εμφανέστατα ζορισμένη μετά τη συνάντηση του Γεραπετρίτη με την Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τα παράνομα λογισμικά παρακολούθησης (PEGA), η κυβέρνηση έβγαλε μια διαρροή, στην οποία αναφέρεται ότι μελετά την αλλαγή της δικής της ρύθμισης που απαγορεύει στον παρακολουθούμενο να ενημερώνεται, καθώς... και την επαναξιολόγηση του απορρήτου.

Μπροστά στην PEGA, λοιπόν, έκαναν μια κωλοτούμπα. Γιατί μέχρι τώρα η κυβέρνηση επεδείκνυε προκλητική αλαζονεία γύρω από το ζήτημα των παρακολουθήσεων.

Και οποιαδήποτε προσπάθεια διαλεύκανσης του σκανδάλου σκόνταφτε είτε στο απόρρητο είτε στην καταστροφή των στοιχείων ή στον νόμο που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώνει τους παρακολουθούμενους. Και αυτά με άφθονο νταηλίκι και κραυγές για την προστασία της εθνικής μας ασφάλειας.

Δεν ξέρουμε αν ο Γεραπετρίτης μπόρεσε να πείσει την PEGA, η οποία παρακολουθεί πολύ στενά όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. 

Οι ευρωβουλευτές ζήτησαν εξηγήσεις για τον λόγο παρακολούθησης του Ανδρουλάκη, για την καταστροφή των στοιχείων της ΕΥΠ και για το αν η κυβέρνηση ενδιαφέρθηκε να μάθει από πού ξεφύτρωσε το Predator. 

Δηλαδή, ακριβώς τα πράγματα για τα οποία η κυβέρνηση κρατά πεισματικά κλειστό το στόμα της, ελπίζοντας ότι το θέμα των παρακολουθήσεων θα φύγει κάποια στιγμή από την ατζέντα.

Και κρατά κλειστό το στόμα της γιατί, αν απαντηθούν αυτά, δεν θα την ξεπλένει τίποτα. Εξού και η κωλοτούμπα της διαρροής, ώστε να περιοριστούν οι ζημιές. Διαχείριση πανικού...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: