2.11.22

Τα 9 εκατομμυριάκια για κάμερες στην Αστυνομία...


Είναι πραγματικά κρίμα κανείς δεν θα μπορέσει να παρακολουθήσει την συνεδρίαση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής που θα συνεδριάσει την Πέμπτη το πρωί για την υπόθεση του Ανδρέα Πάτση. Βλέπετε η επιτροπή (αποτελείται από βουλευτές και δικαστικούς) πραγματεύεται θέματα... προσωπικών δεδομένων. Έτσι δεν συνεδριάζει δημόσια.

Αυτά λίγο καιρό μετά την ολοκλήρωση των συνεδριάσεων της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές την οποία επίσης δεν μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει. Εκεί εξαιτίας του απόρρητού που διέπει τις λειτουργίες της ΕΥΠ.

Με λίγα λόγια δύο από τα θέματα που απασχόλησαν (δικαίως) την κοινή γνώμη εξετάζονται δίχως ίχνος διαφάνειας. Όσα ενδιαφέρουν και θα μπορούσαν να εκθέσουν πρόσωπα και καταστάσεις είναι απόρρητα.

Για όσους πάντως περιμένουν η Επιτροπή Πόθεν Έσχες να πέσει ώς …πέλεκυς στο κεφάλι του Ανδρέα Πάτση, τους συστήνουμε να κρατήσουν μικρό καλάθι.

Υπό τα “όμματα” των καμερών η Αστυνομία

Κάμερες για την καταγραφή εικόνας και ήχου σε δημόσιους χώρους αναμένεται να προμηθευτεί η Ελληνική Αστυνομία με βάση σχετική απόφαση - πρόσκληση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα. Τονίζεται ότι η προμήθεια θα γίνει με βάση τη βέλτιστη σχέση ποιότητας - τιμής.

Η όλη διαδικασία, με βάση πληροφορίες, γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, ενώ η δαπάνη με το ΦΠΑ ανέρχεται στα 9 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Προφανώς η όλη διαδικασία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον. Όχι τόσο για το ότι προωθεί τη διαφάνεια στη λειτουργία της αστυνομίας αλλά γιατί είναι και σε ένα εύλογο ύψος…

Επισυνδέσεις

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: