23.4.18

Οι G7 συνεδριάζουν, υπό τη “σκιά” του επεισοδίου...

Οι πρώτες μαρτυρίες.
ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ...
 Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο "Ρόιτερς".
Η εφημερίδα "Toronto Sun" ανήρτησε στον ιστότοπό της τη...

φωτογραφία ενός άνδρα, που φέρεται να είναι ο οδηγός του λευκού βαν που σκόρπισε τον τρόμο στα βόρεια προάστια του Τορόντο, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7. 

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι αρχές της μεγαλύτερης πόλης του Καναδά αρχικά ανέφεραν ότι έχουν τραυματιστεί οκτώ έως δέκα άνθρωποι. Στη συνέχεια όμως ανακοίνωσαν ότι είναι ασαφές το πόσα ακριβώς είναι τα θύματα, καθώς και το πόσο σοβαρά είναι τα τραύματά τους. Τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τέσσερις νεκρούς. Τουλάχιστον οκτώ ασθενοφόρα έφτασαν στο νοσοκομείο Σάνιμπρουκ, μεταφέροντας θύματα.

Παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο αν πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια, ή για τροχαίο ατύχημα.

«Συνεχίζουμε να συλλέγουμε πληροφορίες και το συντομότερο δυνατό θα ενημερώσουμε τους Καναδούς», δήλωσε ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Επίσης, σύμφωνα με μαρτυρίες, το όχημα ανήκε σε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων.


Κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας, διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του μετρό στη Γραμμή 1, βορείως της Οδού Σέπαρντ, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.






Γύρω από το ξενοδοχείο Intercontinental όπου αναμενόταν να συναντηθούν οι υπουργοί για την καθιερωμένη ομαδική φωτογραφία, δεν παρατηρήθηκε κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή στα μέτρα ασφαλείας.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι έχουν δει τουλάχιστον 8 πτώματα στον δρόμο


Δεν υπάρχουν σχόλια: