3.4.18

Πρώτα όλα τα δελτία ειδήσεων...

Τρία δελτία Τύπου από ισάριθμα κανάλια έφτασαν στα δημοσιογραφικά γραφεία με τιτλο «ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ». 

Πρώτο το...
δελτίο του Αlpha, πρώτο του ΣΚΑΙ, πρώτο και του Star!   Η αλήθεια είναι ότι κάθε κανάλι κάπου βασίζεται αλλά σίγουρα δεν μπορεί είναι όλοι πρώτοι αν τα κριτήρια είναι ίδια για όλους!  

Το δελτίο του Alpha πράγματι έχει υψηλή τηλεθέαση αλλά πρώτο είναι σε σύγκριση μόνο με το Live News” του Εpsilon (που μεταδίδεται από 18.30 και συμπίπτει με τον Αlpha μετά τις 19.00). Τα άλλα δελτία μεταδίδονται στη ζώνη των 20.00 (ο ΣΚΑΪ  στις 19.45). 

Αν όλα ξεκινούσαν την ίδια ώρα, θα μπορούσε να σταθούν οι πανηγυρισμοί. 

Η  σύγκριση όμως μεταξύ προγραμμάτων με διαφορετική ώρα μετάδοσης είναι μεθοδολογικά τουλάχιστον πρωτότυπη!  Στη ζώνη των 20.00 το δελτίο με την μεγαλύτερη τηλεθέαση είναι αυτό του ΣΚΑΙ με ποσοστό 16,1%. Όμως , όπως μας ενημερώνει το δελτίο τύπου του STAR, το δικο του δελτίο ειδήσεων είναι πρωτο στο δυναμικό κοινό 18-54. Η ενδιαφέρουσα «λεπτομέρεια» εδώ είναι ότι οι ηλικίες αυτές δεν παρακολουθούν με φανατισμό τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων! 

Από τους 1.470.000 τηλεθεατές που βλεπουν δελτία στις 8, μόνο 532.000 είναι στο ηλικιακό group 18-54. Το ένα τρίτο του συνόλου δηλαδή! Οπότε, το γεγονός ότι στα 18-54 το STAR προηγείται ελαφρα των άλλων 2 καναλιών, ελάχιστα επηρεάζει την τελική κατάταξη των δελτίων (πρωτος ο ΣΚΑΙ, δεύτερος ο ΑΝΤ1, τρίτο το STAR).  

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: