14.7.16

O ρόλος του Αδώνιδος...

Τάσος Παππάς

Οι καλά πληροφορημένοι στα θέματα της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ενοχλημένος με τη συμπεριφορά του Αδ. Γεωργιάδη. Ορισμένες παρατηρήσεις:

- Δεν...
εξελέγη. Διορίστηκε. Ποιος τον επέλεξε για τη θέση του αντιπροέδρου; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

- Με ποια κριτήρια; Πήγε καλά στην εσωκομματική αναμέτρηση για την αρχηγία και στήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο δεύτερο γύρο, στήριξη που αποδείχτηκε ωφέλιμη για τον σημερινό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσης, όπως ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει παραδεχτεί σε συνομιλητές του, χρειαζόταν σε ηγετικό πόστο ένα στέλεχος που «περνάει» στα πιο συντηρητικά και ρεβανσιστικά τμήματα του ακροατηρίου της Ν.Δ. και τον τοποθέτησε στη συγκεκριμένη θέση για να περιορίσει τη διαρροή ψηφοφόρων προς τη Χρυσή Αυγή.

- Αν εξαιρέσουμε τη ρητορική επιθετικότητα του αντιπροέδρου και την κλίση του στους καβγάδες με ό,τι κινείται και αναπνέει, τι διαφορετικό έχει πει ο Αδωνις Γεωργιάδης από τον αρχηγό της Ν.Δ.;

Ο κ. Γεωργιάδης έβαλε πρώτος θέμα απομάκρυνσης της κυβέρνησης εδώ και τώρα από την εξουσία; Αυτός είπε πρώτος ότι πρέπει να γίνει εξεταστική για τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη γιατί υπάρχουν υπόνοιες για αντιθεσμικές πρακτικές την περίοδο της πολύμηνης διαπραγμάτευσης;

- Ο κ. Γεωργιάδης ήταν ο πρώτος παράγοντας της Ν.Δ. που υπερασπίστηκε τη διαπλοκή στο θέμα των τηλεοπτικών συχνοτήτων;

- Ο κ. Γεωργιάδης ήταν ο πρώτος που κατηγόρησε τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά για καναλάρχη και του χρέωσε αντιλήψεις που παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα;

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το εναρκτήριο λάκτισμα έδωσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και ακολούθησε, ενίοτε πλειοδοτώντας, ο αντιπρόεδρος με ενθουσιασμό και το γνωστό του ύφος. Θα πει κανείς ότι στην πολιτική τα πάντα μπορούν να ειπωθούν, αλλά έχει μεγάλη σημασία ποιος τα λέει και πώς τα λέει.

Σωστό. Για παράδειγμα, είναι άλλο πράγμα να εγκαλείς κάποιον για αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις και άλλο να τον αποκαλείς φασίστα. Αν όμως δεν είναι θέμα ουσίας, αλλά στιλ, και πάλι ο κ. Μητσοτάκης δεν δικαιούται να εμφανίζεται χολωμένος. Ηξερε από ποιο ράφι «ψώνιζε». Ο κ. Γεωργιάδης δεν έπεσε ξαφνικά από τον ουρανό.

Εχει μια διαδρομή στην πολιτική. Πίστεψε ο κ. Μητσοτάκης ότι θα καταφέρει να τον χαλιναγωγήσει; Δεν είναι αφελής. Θεώρησε ότι θα του φανεί χρήσιμος ως εκφραστής της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος. Τον ρόλο τον υπηρετεί άψογα ο κ. Γεωργιάδης.

Μπορεί βεβαίως να τρομάζει τους φιλελεύθερους και τους μετριοπαθείς της Ν.Δ., μπορεί να γκριζάρει την εικόνα του κεντρώου που θέλει να πλασάρει για τον εαυτό του ο κ. Μητσοτάκης, ωστόσο «προσελήφθη» να κάνει την άλλη δουλειά, τη «βρόμικη». Και την κάνει πολύ καλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: