31.7.16

Εκκενώθηκε ο οικισμός Κατούνια...

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια – Εκκενώθηκε ο οικισμός Κατούνια - ΦΩΤΟ
Σε δύο μέτωπα η φωτιά στην Ευβοια...
Μεχρι τις αυλές των σπιτιών έφτασαν οι φλόγες στα Κατούνια της Εύβοιας που εκκενώθηκαν.  
Ο...
υπαρχηγός της Πυροσβεστικής θανάσης Σερντέλος που προίσταται και συντονίζει το έργο, δήλωσε στο «Ποντικι», ότι η πυρκαγια βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κινείται σε δυο μέτωπα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φλόγες έχουν φτάσει στη θάλασσα. 

Ο Χρήστος Καλυβιώτης, Δήμαρχος Μαντουδίου - Λίμνης Ευβοίας, ανέφερε νωρίτερα: "Η πυρκαγιά έχει φθάσει στα σπίτια, πριν ακριβώς από τα Καντούνια, στα 200 μέτρα. Εκεί έγινε μια τεράστια επιχείρηση από την πυροσβεστική για να ανακοπεί η φωτιά. Έχουμε αναζοπυρώσεις, ξέφυγε και κατευθύνεται προς τη θάλασσα. Είναι πολλά τα μέτωπα. Βιβλική η καταστροφη ! ". 

«Κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες»

Το πύρινο μέτωπο, ο δυνατός αέρας και οι απότομες εναλλαγές του, η πλούσια βλάστηση και το δύσκολο ανάγλυφο δυσχαιρένει το έργο των πυροσβεστών που για δεύτερο 24ωρο κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.  

Η πυρκαγιά καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμα της.  

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχθεί 120 πυροσβέστες, 30 στρατιώτες, 44 άτομα πεζοπόρο, 4 βυτιοφόρα, πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, ενώ αναμένονται ενισχύσεις και από τη Θεσσαλονίκη.  

«Βιβλική καταστροφή»
Ανυπολόγιστη η καταστροφή από την πύρινη λαίλαπα στη βόρεια Εύβοια. Το πύρινο μετωπο ξεπερνάει τα 12-15 χιλιόμετρα και υπάρχουν εκτιμήσεις για 20.000 καμένα στρέμματα δάσους.

Το πρώτο φως της ημέρας φανέρωσε μια τεράστια οικολογική καταστροφή στην περιοχή της Λίμνης. Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου και έφτασε σε λίγες ώρες πάνω από την παραθαλάσσια περιοχή Κατούνια της Λίμνης.

Το μέγεθος της πύρινης λαίλαπας είναι τέτοιο που οι πυροσβεστικές δυνάμεις μοιάζουν αδύναμες μπροστά του, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλουν για να την αντιμετωπίσουν.Στη Λίμνη έφτασε νωρίς το πρωί κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

πηγη topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: