31.7.16

Σε εγρήγορση η κυβέρνηση για τις εξελίξεις στην Τουρκία...

Ο Θοδωρής Δρίτσας
Σε εγρήγορση βρίσκεται η κυβέρνηση αναφορικά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία, ενώ σχεδιάζει...
την πολιτική της με βάση όλα τα ενδεχόμενα, σύμφωνα με τον Θοδωρή Δρίτσα. 

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επανέλαβε ότι αυτό που θέλουν οι πρόσφυγες είναι να πάνε στην Ευρώπη και σε καμία περίπτωση να μείνουν στην Ελλάδα.

Αναγνώρισε ότι υπάρχει μια αύξηση των προσφυγικών ροών τις τελευταίες ημέρες, αλλά υπογράμμισε ότι δεν είναι τόσο μεγάλη που να οδηγείται κανείς σε συμπεράσματα.

«Δεν είμαστε μάγοι, αλλά έχουμε σχέδιο»

Συνέχισε σημειώνοντας πως η «κυβέρνηση έχει εξηγήσει στον ελληνικό λαό, ότι αυτό το νέο Μνημόνιο είναι αναγκαίος συμβιβασμός προκειμένου να διατηρηθεί μια στοιχειώδης σταθερότητα και να ξαναπάρει μπρος η μηχανή.

Σε παρατήρηση ότι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέγραψε νέο Μνημόνιο, ο κ. Δρίτσας υποστήριξε ότι αυτό το νέο Μνημόνιο είναι το κλείσιμο.

«Δεν είμαστε μάγοι αλλά έχουμε σχέδιο, επιμονή, πείσμα και εντιμότητα. Δεν λέμε στον ελληνικό λαό ότι θα λυθούν όλα δια μαγείας, αλλά πραγματικά είμαστε σε μια πορεία αναθέρμανσης της οικονομίας», είπε.

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση, τόνισε ότι η κριτική της είναι ανεύθυνη, αβάσιμη και ατεκμηρίωτη και εντάσσεται στην αποδόμηση του αντιπάλου.

«Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή κάνει προσπάθειες να στηρίξει την ελληνική κοινωνία που έχει καταρρεύσει λόγω της εξάχρονης εφαρμογής του Μνημονίου, πρόσθεσε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: