31.7.16

Στρατός και αστυνομία περικύκλωσαν τη βάση του Ιντσιρλίκ...

Φήμες για νέο πραξικόπημα στην Τουρκία - Περικυκλώθηκε η βάση του Ιντσιρλίκ (Βίντεο)Φήμες για νέο πραξικόπημα στην Τουρκία...
Περίπου 7.000 αστυνομικοί περικύκλωσαν την ΝΑΤΟϊκή βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία το βράδυ του Σαββάτου όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, σε μια «επιχείρηση ελέγχου της...
ασφάλειας» σύμφωνα με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Η εφημερίδα Χουριέτ έγραψε στην ιστοσελίδα της ότι η κινητοποίηση αυτή ήρθε ως απάντηση σε πληροφορίες για νέο πραξικόπημα που θα επιχειρείτο.

Ο «έλεγχος» της βάσης ολοκληρώθηκε τα χαράματα της Κυριακής ενώ έξω αυτή είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές της κυβέρνησης που ζητούσαν το κλείσιμο της βάσης. 
Πολλοί αναλυτές εξέφρασαν την ανησυχία τους για την εξέλιξη καθώς στην βάση αυτή φημολογείται ότι η αμερικάνική κυβέρνηση διαθέτει ακόμα και πυρηνικά όπλα.

Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ δυσκολεύουν καθημερινά όσο ο Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν κλιμακώνει την επίθεσή του στη στρατιωτική ηγεσία των αμερικάνων που βρίσκονται στις βάσεις της χώρας κατονομάζοντας πλέον ονομαστικά αμερικάνους στρατηγούς για το ρόλο που έπαιξαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα.

Στο τελευταίο επεισόδιο ο Ερντογάν κατηγόρησε ότι η αμερικανική κυβέρνηση ήταν αυτή που έδωσε στους πραξικοπηματίες τις συντεταγμένες που βρισκόταν προκειμένου να γίνει η επιχείρηση δολοφονίας του.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: