31.7.16

Ο Τραμπ και οι «θυσίες» του...


Εναντίον του πατέρα ενός μουσουλμάνου Αμερικανού στρατιώτη, που σκοτώθηκε στο Ιράκ το 2004 καταφέρθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Κιζρ Καν, που έχασε το γιο του, είχε ...
επικρίνει σφόδρα τον δισεκατομμυριούχο στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, όπου η Χίλαρι Κλίντον έλαβε επίσημα το χρίσμα.

Σε ομιλία του υπέρ της τελευταίας καταδίκασε τις θέσεις του Τραμπ εναντίον των μουσουλμάνων και των μεταναστών.

«Δεν έχετε θυσιάσει τίποτα, δεν έχετε χάσει κανέναν» είχε δηλώσει ο Καν απευθυνόμενος στον μεγιστάνα, ενώ το πλήθος φώναζε ρυθμικά «ΗΠΑ, ΗΠΑ!».

Ο ακροδεξιός υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος απάντησε: «Ποιος το έγραψε αυτό; Οι σεναριογράφοι της Χίλαρι το έγραψαν αυτό;».

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο ABC News έσπευσε να υποστηρίξει ότι «έχει κάνει πολλές θυσίες».

«Εργάζομαι πολύ, πολύ σκληρά. Έχω δημιουργήσει χιλιάδες και χιλιάδες θέσεις εργασίας, δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, έχω οικοδομήσει μεγάλες δομές, είμαι πολύ πετυχημένος. Πιστεύω ότι έχω κάνει πολλές».

Ο Κιζρ Καν, που κρατούσε στα χέρια του ένα αντίτυπο του αμερικανικού Συντάγματος, διερωτήθηκε αν ο Τραμπ έχει διαβάσει το κείμενο αυτό.

Η ομιλία του Καν, ο οποίος μετανάστευσε μαζί με τη σύζυγό του Γαζάλα από το Πακιστάν στις ΗΠΑ πριν από πολλές δεκαετίες και έχει πλέον πάρει την αμερικανική υπηκοότητα, ήταν μια από τις στιγμές που σημάδεψαν το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ περνάει τον χρόνο του σπιλώνοντας τη φήμη των μουσουλμάνων. Δεν έχει καθόλου σεβασμό προς τις άλλες μειονοτικές ομάδες: τις γυναίκες, τους δικαστές κι ακόμα και τους επικεφαλής του ίδιου του κόμματός του. Του αρέσει να οικοδομεί τείχη και θέλει να μας απαγορεύσει από αυτήν την χώρα» τον κατηγόρησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: