31.7.16

"Χρήζει διερεύνησης η εμπλοκή του ΔΝΤ"...

Καμμένος για τουίτ εναντίον Φώφης: Δεν αναφέρθηκα στην ασθένεια της κυρίας Γεννηματά
 Καμμένος: Δεν αναφέρθηκα στην ασθένεια της κυρίας Γεννηματά...
Η είσοδος στον μηχανισμό στήριξης και η εμπλοκή του ΔΝΤ χρήζουν διερεύνησης, τονίζει, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος...


Ερωτηθείς  για την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχετικά με το πρώτο μνημόνιο, σημειώνει: "Είναι μια δικαίωση για όσους από την πρώτη στιγμή αντιδράσαμε στο πρώτο μνημόνιο, και είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η είσοδος της χώρας στο μηχανισμό στήριξης ήταν μια πολιτική ενέργεια του Γιώργου Παπανδρέου η οποία θα πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος και να αποδοθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η είσοδος στο μηχανισμό στήριξης και η εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά και τα παιχνίδια που παίχτηκαν εκείνη την εποχή για την οικονομία και τις αγορές χρήζουν διερεύνησης. Η επιβολή μιας πολιτικής που αναγνωρίζεται μετά από χρόνια όχι απλώς πως ήταν λανθασμένη, αλλά ότι ήταν καταστροφική για τη χώρα, ουσιαστικά μας δίνει αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να ζητήσουμε την αποκατάσταση της χώρας για την επιβολή πολιτικών που προξένησαν ζημιά στον ελληνικό λαό και στην εθνική οικονομία".

Παράλληλα, σχολιάζοντας την παρέμβαση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για τα πρόστιμα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, αναφέρει ότι μέρος των αποφάσεων από το 2015 και μετά έγινε με πολιτικά και όχι αμιγώς οικονομικά κριτήρια.

Ο κ. Καμμένος τονίζει ότι τα γεγονότα στην Τουρκία απασχολούν ιδιαίτερα την Ελλάδα, ενώ υπογραμμίζει πως η χώρα μας αποτελεί τον πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που της επιτρέπει, μεταξύ άλλων, την ανάληψη πρωτοβουλιών στο επόμενο διάστημα για την επίλυση του προσφυγικού στην κατεύθυνση επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής 'Αμυνας μιλά για τον ρόλο και τις δυνατότητες που παρουσιάζονται για την Ελλάδα μετά την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία.

Χαρακτηρίζει τη συνταγματική αναθεώρηση ως απαρχή σύναψης ενός νέου συμβολαίου της πολιτικής με τους πολίτες.

Ο κ. Καμμένος εκφράζει την πεποίθησή του ότι η σταθερότητα και η γεωπολιτική δύναμη της χώρας φέρνουν επενδύσεις ώστε να αναθερμανθεί η οικονομία και πρωτίστως να μειωθεί η ανεργία, ώστε να ελαφρύνει η πίεση προς τον ελληνικό λαό που έχει φθάσει στα όριά της.

Επισημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για μειώσεις στα μισθολόγια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και υπογραμμίζει ότι υπάρχει προσωπική δέσμευση τόσο του ιδίου όσο και του πρωθυπουργού ότι ανεξαρτήτως των απαιτήσεων των πιστωτών, δεν πρόκειται να γίνουν μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις του προσωπικού.

Ο κ. Καμμένος τονίζει πως πρόσφατη ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν είχε κανένα λόγο να θίξει την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά για ένα θέμα που έχει να κάνει με λόγους υγείας. Τέλος, αναφέρεται στην πορεία οργανωτικής συγκρότησης των ΑΝΕΛ ως τη σύγκληση του συνεδρίου του κόμματος, το φθινόπωρο.


«Η ανάρτηση η οποία έκανα δεν είχε κανένα λόγο να θίξει την κυρία Γεννηματά, και βεβαίως, προς Θεού, ένα θέμα που έχει να κάνει με λόγους υγείας, όπως επικαλέστηκαν εν συνεχεία. Η ανάρτηση αυτή αφορά έναν πολιτικό και έναν άνθρωπο ο οποίος δικαίως, πιθανώς, παίρνει μια πρόωρη σύνταξη, ως μητέρα. Αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε ότι άνθρωποι οι οποίοι είναι ακρωτηριασμένοι και παίρνουν μια αναπηρική σύνταξη, τους καλούν να περνούν κάθε χρόνο Επιτροπή για να πιστοποιήσουν εκ νέου τον ακρωτηριασμό τους.

Όταν εμείς οι πολιτικοί μιλάμε για την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος επειδή δίνονται πρόωρες συντάξεις και κόβουμε χρήματα από αναπήρους, κόβουμε χρήματα από πολύτεκνες οικογένειες, κόβουμε χρήματα από ανθρώπους που έχουν πράγματι ανάγκη την παρουσία του κοινωνικού κράτους, μία πολιτικός η οποία πήρε σύνταξη στα 40 της χρόνια και η οποία σύνταξη είναι εν ενεργεία- η κυρία Γεννηματά δεν παίρνει τη σύνταξη αυτή τη στιγμή λόγω του ότι παίρνει βουλευτική αποζημίωση, αλλά το δικαίωμα το διατηρεί.

Χωρίς να έχει κανείς στόχο ούτε να την προσβάλει ούτε, προς Θεού, να θίξει θέματα υγείας ή θέματα μητρότητας, ήταν μια αναφορά σε σχέση με αυτό που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε περί της αντιστασιακής του δράσεως, όταν ήταν στο Παρίσι, την εποχή της Χούντας, σε εξορία ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αλλά διέμενε στο 16ο διαμέρισμα στην οδό Μιραμπό, στην πιο ακριβή περιοχή του Παρισιού. Δεν μπορεί κανείς, λοιπόν, να υποστηρίξει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ηλικία έξι μηνών, έκανε αντίσταση. Χωρίς αυτό να μειώνει την αντιστασιακή δράση του πατέρα του.

Εκείνοι που σήμερα κάνουν αυτή τη μεγάλη καμπάνια εναντίον μου, λέγοντας δήθεν ότι εγώ αναφέρθηκα στην ασθένεια της κυρίας. Γεννηματά, που δεν ισχύει, ήταν αυτοί που χτυπούσαν τον καρκινοπαθή πατέρα μου με δημοσιεύματα και ο οποίος τελικά, κατέληξε». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: