20.7.16

Το επόμενο επεισόδιο...

Την ώρα που τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τη συνήθη αδυναμία τους να διαβάσουν σωστά και σε βάθος χρόνου τις πολιτικές εξελίξεις, πανηγυρίζουν για την αδυναμία της κυβέρνησης να συγκεντρώσει 200 ψήφους, στο θέμα του εκλογικού νόμου, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη...
φτάσει στο… επόμενο επεισόδιο.

Που δεν είναι φυσικά άλλο από τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την επικείμενη Αναθεώρηση του Συντάγματος. Ένα δημοψήφισμα που θα είναι το 2ο της εποχής Τσίπρα, μετά από το πρώτο και δραματικό του Ιουλίου του 2015, για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη.

Πότε θα διενεργηθεί το δημοψήφισμα; Αναφορικά με τον χρόνο, πάσα πρόταση δεκτή. Εκείνο που μπορεί περισσότερο εύκολα να προσδιορίσει κάποιος, είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα τραβήξει το χαρτί του δημοψηφίσματος, τη στιγμή που θα κρίνει ότι τον ευνοεί πολιτικά.

Όπως έχει κάνει και άλλες φορές μέχρι σήμερα ο Πρωθυπουργός, κινείται στρατηγικά σε άλλους ρυθμούς σε σχέση με τους πολιτικούς αντιπάλους του. Και υπερβαίνει τη ζοφερή πραγματικότητα κάθε συγκυρίας, ανοίγοντας θέματα… από το μέλλον, που λειτουργούν ωστόσο ως χρήσιμοι αποπροσανατολισμοί.

Πέραν του ότι, όλο και κάτι κερδίζει από κάθε τακτικισμό. Και, σε κάθε περίπτωση, δεν παραμένει αδρανής. Κινείται. Το παλεύει. Όσο βέβαια το επιτρέπει και το σάστισμα των αντιπάλων του...

ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: