8.7.16

Στα ζάρια...

Ένα χρόνο μετά, και καθώς αποκαλύπτονται λεπτομέρειες για όσα σχεδιάζονταν πέρσι, καταλαβαίνουμε πόσο πραγματικά στα ζάρια μας έπαιζαν αυτοί που έκαναν υπερήφανη διαπραγμάτευση. 

Ο...
Αμερικανός οικονομολόγος και συνεργάτης του Βαρουφάκη όσο αυτός ήταν Υπουργός Οικονομικών, σημειώνει ότι κατόπιν εντολής του Αλέξη Τσιπρα, ο Βαρουφάκης του ανέθεσε να εργαστεί για το εναλλακτικό σχέδιο της Ελλάδας σε περίπτωση που υπήρχε μία κλιμάκωση στις διαπραγμάτευσης και η χώρα αναγκαζόταν να βγει από το ευρώ. Αποκαλύψεις για το Σχέδιο Β του Βαρουφάκη από τον Γκάλμπρεϊθ - Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και τα κινητά τηλέφωνα σε ψυγεία.

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και τα κινητά τηλέφωνα σε ψυγεία Κατά τη διαδικασία μετάβασης, υπεύθυνοι για τη δημόσια τάξη, την ασφάλεια και τις προμήθειες θα ήταν οι υπουργοί Aμυνας και Εσωτερικών. Θα ήταν αναγκαίο να υπάρξει έλεγχος και εξοικονόμηση στις προμήθειες καυσίμων, γράφει ο Γκάλμπρεϊθ, ενώ οι υπάλληλοι που στελεχώνουν σημαντικούς δημόσιους οργανισμούς (σχολεία, νοσοκομεία, αστυνομία), θα έπρεπε να επιστρατευθούν. Κατόπιν θα έπρεπε να ακολουθήσει διάγγελμα του πρωθυπουργού που θα ανακοίνωνε τη μετάβαση στο νέο νόμισμα και εντολή για εκτύπωση νέων χαρτονομισμάτων... 

Για να διαβάσετε ολόκληρο το σχόλιο του Άρη Δημοκίδη, πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: