3.7.16

Καθεστωτικές -για την Φώφη- οι λογικές της κυβέρνησης...

...στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο...
-"Δεν ψηφίζουμε αποσπασματικά σημεία στον εκλογικό νόμο".
-"Καταθέτουμε δικό μας σχέδιο νόμου"...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Για καθεστωτικές  λογικές κατηγόρησε την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση για ένα νέο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως», στον ΣΚΑΪ με τον Τάκη Χατζή.

Είναι...
άλλο θέμα αν πρέπει και που πρέπει να βάλει τάξη και άλλο να προσπαθήσει να το ελέγξει και να το χειραγωγήσει, είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με αφορμή και την επιστολή του επιτρόπου Έτιγκερ για τα όσα κακώς κείμενα διαπιστώνει στο σχέδιο της κυβέρνησης.

Δυστυχώς δικαιωνόμαστε, είπε στη συνέχεια και τόνισε ότι είναι αδιανόητο μια κυβέρνηση που λέει ότι είναι της Αριστεράς να ακολουθεί καθεστωτικές λογικές.

Oσον αφορά τον εκλογικό νόμο, η Γεννηματά προανήγγειλε την κατάθεση πρότασης νόμου για την αλλαγή του με βάση τα πέντε σημεία που ήδη έχει παρουσιάσει.

«Εμείς δεν ψηφίζουμε αποσπασματικά σημεία» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Θέλουμε ένα νόμο γύρω από τα πέντε σημεία».

« Ο Τσίπρας είναι προφανές ότι δεν μπορεί να βρει ευρεία συναίνεση και καθιστά και ρυθμιστή τη Χρυσή Αυγή» είπε σε άλλο σημείο και διερωτήθηκε .«Γιατί βιάζεται; Σκοπεύει να αποδράσει το φθινόπωρο;»

«Καταθέτουμε αντιπρόταση και πιστεύουμε ότι μπορεί να εξασφαλιστεί η συνεννόηση πάνω σε αυτά» είπε η Φ. Γεννηματά και τάχθηκε υπέρ της ψήφου στα 17 σημειώνοντας ότι είναι η καλύτερη λύση η πολιτικοποίηση των νέων ανθρώπων. « Εμείς δεν κάνουμε πολιτική με βάση μικροκομματικά συμφέροντα, έχουμε ανοίξει πόλεμο στον λαϊκισμό» επέμεινε σε ερώτηση για το αν τη συμφέρει το δικαίωμα ψήφου σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές και για τη στάση της ΝΔ στο ζήτημα του εκλογικού νόμου λέγοντας ότι «η ΝΔ δεν μπορεί να μείνει καιροσκοπικά σε ένα μπόνους που πέρυσι έλεγε ότι είναι άδικο και δημιουργεί στρεβλώσεις» ενώ σε παρατήρηση ότι με τη στάση που κρατά γίνεται ουρά της ΝΔ τόνισε ότι :«Εμείς δεν είμαστε ουρά κανενός» και «δεν θα βάλουμε πλάτη σε τακτικισμούς του ενός και του άλλου».

«Προφανώς έχουν εκτιμήσει τώρα που βλέπουν τη μεγάλη τους φθορά ότι αυτό τους εξυπηρετεί» είπε εξάλλου για τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ σε άλλο σημείο διερωτήθηκε δηκτικά «πώς γίνεται τη μια εβδομάδα να μου λέει ότι αν υπάρξει μια ευρύτερη συμφωνία για ένα μικρότερο μπόνους θα το φέρει και μέσα σε μια εβδομάδα να παρουσιάζει μια πρόταση από την οποία λείπουν τα 3 από τα 5 σημεία».

«Τους προκαλώ όλους, και τη ΝΔ που το θεωρούσε ληστρικό το μπόνους, και το Ποτάμι και τους Κεντρώους» είπε.


Σχετικά με τη συζήτηση για ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς η κ. Γεννηματά τόνισε ότι αυτό είναι το ζητούμενο αλλά υπογράμμισε πως «το προηγούμενο διάστημα έγιναν μετέωρα βήματα» και πως γι’ αυτό δεν προχώρησε. «Εμείς επιδιώκουμε το σταθερό και το μεγάλο», είπε και άφησε αιχμές για τους προκατόχους της λέγοντας ότι παρέλαβε ένα μικρό ΠΑΣΟΚ.

πηγη newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: