1.7.16

Εκνευρισμός στο Μαξίμου...

Εκνευρισμός στο Μαξίμου - Κατά της προσωρινής προστασίας για Μαρινόπουλο τάχθηκε το Δημόσιο - Media
Κατά της προσωρινής προστασίας για Μαρινόπουλο τάχθηκε το Δημόσιο...

«Οργισμένο» είναι το Μαξίμου, σύμφωνα με διαρροές, για την αρνητική εισήγηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ως προς το...
αίτημα προσωρινής προστασίας, μέχρι να συζητηθεί η αίτηση υπαγωγής της Μαρινόπουλος στο άρθρο 99, τον Σεπτέμβριο. Το αίτημα της εταιρείας εκδικάζεται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του το απόγευμα .

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις προηγούμενες μέρες ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου διαβεβαίωνε το πρωθυπουργικό Μέγαρο ότι θα είναι θετική η εισήγηση του ΝΣΚ, καθησυχάζοντας την κυβέρνηση η οποία εκτιμά ότι με αυτό τον τρόπο υπάρχει σχετική διασφάλιση των πιστωτών και της αγοράς από πιθανό ντόμινο, αλλά και των εργαζομένων. Μετά την αρνητική εισήγηση, στο Μαξίμου βλέπουν πολιτικές σκοπιμότητες καθώς εκτιμάται ότι το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στην αγορά θα το χρεωθεί η κυβέρνηση.

Οι προσφυγές του Ομίλου που συζητήθηκαν σήμερα αφορούν την έκδοση προσωρινής διαταγής έως ότου εκδικασθούν στις 21 Σεπτεμβρίου οι κύριες αιτήσεις που έχει καταθέσει για την υπαγωγή του στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Η διαδικασία έγινε σε ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα τόσο από δικηγόρους των εμπλεκόμενων πλευρών όσο και από δεκάδες εργαζόμενους του Ομίλου που συγκεντρώθηκαν από νωρίς, ανησυχώντας για την διασφάλιση των δικαιωμάτων και των θέσεων τους.

Υπέρ των αιτήσεων της «Μαρινόπουλος» τάχθηκαν με παρεμβάσεις τους πολλές μεμονωμένες επιχειρήσεις, σωματεία εργαζομένων, η Παγκρήτια Τράπεζα κ.α.

Κατά των αιτήσεων του Ομίλου τάχθηκε το Δημόσιο με παρέμβαση που άσκησε. Κατά τους εκπροσώπους του Δημοσίου, το ποσό της οφειλής (προς το Δημόσιο) που επικαλείται η «Μαρινόπουλος», δεν είναι ακριβές. Οι νομικοί του Δημοσίου είπαν στο Δικαστήριο ότι το ποσό που οφείλει στο κράτος η «Μαρινόπουλος» ανέρχεται σε 500 εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι η πλευρά του Δημοσίου ζήτησε να μην κάνει δεκτές τις αιτήσεις το δικαστήριο ή άλλως να οριστεί στον όμιλο να καταβάλει ισόποση εγγυοδοσία για τις οφειλές του.

Η παρέμβαση υπέρ των ασφαλιστικών μέτρων από τους εργαζόμενους ασκήθηκε, με την προϋπόθεση ,όπως τονίστηκε στο δικαστήριο, να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους και να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας. Όπως ανέφερε η πλευρά των εργαζομένων, έχουν συμφωνήσει με την εργοδοσία τους να εξαιρεθούν από την χορήγηση της προσωρινής διαταγής, ώστε αν δεν πληρώνονται να μπορούν να προχωρήσουν σε κατάσχεση.

Οι εκπρόσωποι του Ομίλου δεσμεύθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου ότι η εταιρεία θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να εξοφλήσει τις οφειλές προς τους εργαζόμενους και να διασφαλίσει τα δικαιώματά τους. Συνολικά, όπως επισημάνθηκε στο δικαστήριο, οι οφειλές της εταιρείας ανέρχονται στο 1 δισ. 324 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ανέφεραν πως χθες το βράδυ εκδήλωσε ενδιαφέρον στρατηγικός επενδυτής για την «είσοδό του στον Όμιλο υπό προϋποθέσεις».

Στο δικαστήριο ωστόσο, παραστάτες άλλων εμπλεκόμενων πλευρών διατύπωσαν την άποψη πως η όλη νομική κίνηση της «Μαρινόπουλος» «είναι η προστασία του ιδιοκτήτη της και της περιουσίας του, που περιλαμβάνει πολυτελή ακίνητα και έργα τέχνης» και ότι επί της ουσίας δεν προκύπτει να υπάρχει απολύτως κανένα σχέδιο εξυγίανσης...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: