17.7.16

Κι άλλοι θάνατοι προσφύγων στη Μεσόγειο...

Διάσωση προσφύγωνΤουλάχιστον 20 άνθρωποι φέρεται πως πνίγηκαν, ενώ συνολικά 366 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούσαν να διαπλεύσουν στη Μεσόγειο για να...
φτάσουν στην Ιταλία διασώθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής αστυνομίας.

Οι επιζώντες, που διασώθηκαν σε τέσσερις χωριστές επιχειρήσεις, επέβαιναν σε μικρά ξύλινα σκάφη και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Αουγκούστα της Σικελίας, όπου ανακρίθηκαν από μέλη της μονάδας Interforce της ιταλικής αστυνομίας.

Το νορβηγικό πλοίο Siem Pilot έσπευσε σε βοήθεια ενός πλεούμενου που βυθίστηκε ανοικτά της Σικελίας, όμως πολλοί από τους μετανάστες ήταν ήδη στη θάλασσα όταν έφθασε, δήλωσε αξιωματικός της Interforce στο Reuters Ρόιτερς.

Ανασύρθηκε μία ανθρώπινη σορός, όμως διασωθέντες είπαν ότι άλλοι τουλάχιστον 20 άνθρωποι πνίγηκαν πριν φτάσει το πλοίο το οποίο τους περισυνέλεξε, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ανάμεσα στους επιζώντεςείναι 82 γυναίκες και 25 παιδιά, ενώ οι μετανάστες στην πλειονότητά τους είναι υπήκοοι της Νιγηρίας, της Αιθιοπίας, της Ερυθραίας και του Μπανγκλαντές, διευκρίνισε ο Παντσανάρο.

Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν μετά τις επιχειρήσεις τους, καθώς θεωρούνται ύποπτοι για διακίνηση ανθρώπων, είπε ο ίδιος αξιωματικός.

Λίγο λιγότεροι μετανάστες έφτασαν στις ακτές της Ιταλίας τους πρώτους έξι μήνες του 2016 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όμως ο αριθμός των θανάτων στη Μεσόγειο αυξήθηκε, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Πάνω από 67.000 μετανάστες έφτασαν διά θαλάσσης στην Ιταλία μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και της 3ης Ιουλίου, σύμφωνα με τον ΔΟΜ...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: