25.7.16

Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Κάρυστο και Φθιώτιδα...


Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από νωρίς το πρωί στο Μαρμάρι Καρύστου και η οποία έχει μετατρέψει σε...
στάχτη εκατοντάδες στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης καθώς και καλλιέργειες ενώ παράλληλα έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Η φωτιά ξεκίνησε σε αγροτική έκταση δίπλα στον επαρχιακό δρόμο Καρύστου – Μαρμαρίου και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν 20 συνολικά οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, δύο πεζοπόρα τμήματα και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο ενώ στο έργο των πυροσβεστών συμβάλλουν υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα. 

Πρόκειται μάλιστα για τη δεύτερη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα γεγονός που προβληματίζει τους κατοίκους και την πυροσβεστική υπηρεσία.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά βρίσκοντας απέναντί τους τόσο τους ισχυρούς ανέμους όσο και το δυσπρόσιτο της περιοχής. Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σε ορισμένες περιοχές υπάρχει διακοπή ρεύματος καθώς το δίκτυο ηλεκτροδότησης έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Παράλληλα από νωρίς το μεσημέρι σε εξέλιξη βρίσκεται μια δεύτερη πυρκαγιά σε περιοχή του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας στη Φθιώτιδα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική και δασική έκταση ενώ στην κατάσβεση της εκτός από τις επίγειες προσεκτικές δυνάμεις συμμετέχουν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη...

Γιώργος Δελιχάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: