20.7.16

Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή...

Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για τα θύματα της τουρκικής εισβολής
...για τα θύματα της τουρκικής εισβολής...
Ενός λεπτού σιγή τήρησε η Βουλή, προς τιμήν των θυμάτων της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.

Όπως...
είπε ο προεδρεύων του Σώματος της Ολομέλειας, Νικήτας Κακλαμάνης, «έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά της πατρίδας, της ειρήνης και της δημοκρατίας».

Σε δήλωσή του νωρίτερα σήμερα, με αφορμή τη συμπλήρωση 42 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Είναι ισχυρή μου πεποίθηση ότι μια επανενωμένη Κύπρος, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς στρατεύματα κατοχής και ξεπερασμένα επεμβατικά δικαιώματα και εγγυήσεις, είναι η μόνη αποκατάσταση δικαιοσύνης προς όφελος των Ελληνοκυπρίων και των τουρκοκυπρίων που μπορούν και πρέπει να ζουν ειρηνικά μέσα στην Ευρώπη».

«Σαράντα δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, που εκτελέστηκε με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Το έγκλημα σε βάρος του λαού της Κύπρου, με την εισβολή και κατοχή του 37% του νησιού συνεχίζεται, ενώ το δρόμο άνοιξε το πραξικόπημα της ελληνικής χούντας και της ΕΟΚΑ Β' σε βάρος της κυπριακής κυβέρνησης Μακαρίου», υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Και η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου ανέφερε: «Σαράντα δύο χρόνια από την αποφράδα ημέρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, η Τουρκία εξακολουθεί να κατέχει το 40% του μαρτυρικού νησιού κατά παράβαση όλων των ψηφισμάτων και των αποφάσεων του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: