15.11.15

Toύρκος μεγιστάνας ζητά να πέσει ο καπιταλισμός...

 Toύρκος μεγιστάνας ζητά να πέσει ο καπιταλισμός
«Αυτός είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα», λέει ο Κοτς και το Twitter παίρνει «φωτιά»...
Αίσθηση προκάλεσαν στην Τουρκία οι δηλώσεις ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, του Τούρκου επιχειρηματία Αλι Κοτς, ο οποίος μιλώντας σε συνέδριο με αφορμή τη σύνοδο των G-20 τάχθηκε κατά του καπιταλισμού.
   «Ο  καπιταλισμός πρέπει να εξαφανιστεί για να εξαλειφθούν οι...
ανισότητες...Το πραγματικό πρόβλημα είναι ο καπιταλισμός», είπε ο Κοτς και το Twitter πήρε "φωτιά".  
   "Θέλω να δώσω την επόμενη μάχη στο πλευρό του Αλί Koc ενάντια στον καπιταλισμό,  αλλά δεν έχω αρκετά χρήματα» έγραψε ένας από τους χρήστες.   Άλλος χρήστης έγραψε ότι αυτά που είπε ο Κοτς προέρχονται από το Κομμουνιστικό Μανιφέστο. "Εξαπλωνόμαστε", σημείωσε δηκτικά.  
 Τα λόγια όμως του Τούρκου μεγιστάνα άνοιξαν συζητήσεις και μεταξύ οικονομολόγων και συγγραφέων για τον καπιταλισμό. Ο συγγραφέας Ugur Gurses είπε ο Koc αντιτάχθηκε σε ένα γεγονός πολύ σαφές, « στη συνείδηση του καπιταλισμού» και στον "άγριο καπιταλισμό» που ενοχλεί πλέον και τον επιχειρηματικό τομέα.
 "Το περίπου το 80 τοις εκατό του παγκόσμιου πλούτου είναι στα χέρια λίγων, την ώρα που 900 εκατομμύρια άνθρωποι είναι φτωχοί", είπε, προτείνοντας στον επιχειρηματία να εργαστεί κιόλας για την εξάλειψη της φτώχειας και των ανισοτήτων και να μην δίνει μόνο τροφή στα social media.
lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: