30.11.15

Ότι δεν δηλώνεται θα δεσμεύεται...

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δήλωσε, πως, με το περιουσιολόγιο το υπουργείο θα διασταυρώνει τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογουμένων, ενώ ξεκαθάρισε πως ότι δεν δηλώνεται θα δεσμεύεται και θα φορολογείται ανάλογα.
«Όσοι έχουν...
δηλώσει τα περιουσιακά στοιχεία, δεν χρειάζεται καν να τα ξαναδηλώσουν» είπε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης μιλώντας στο πρωινό του Παπαδάκη για το περιουσιολόγιο, ενώ διευκρίνισε πως «ο μισθός δεν θα μπαίνει στο περιουσιολόγιο. Θα πρέπει να δηλωθούν τα χρήματα που βρίσκονται εκτός τραπεζών, ωστόσο δεν θα φορολογηθούν».

Το νέο νομοσχέδιο που θα έρθει σύντομα θα είναι η τελευταία ευκαιρία για όσους δεν έχουν δηλώσει εισοδήματα που δεν δικαιολογούνται να τα δηλώσουν, ειδάλλως, σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη «θα δεσμεύονται από το κράτος και θα υποστούν την ανάλογη φορολογική επιβάρυνση». Συμπλήρωσε δε, πως μέσα στο 2016 θα αλλάξει ο τρόπος φορολόγησης και τα τεκμήρια θα εξεταστούν.

Αναφερόμενος στο επίδομα πετρελαίου, ο αναπληρωτής υπουργός, είπε πως θα βγει άμεσα και θα υπάρχει δικαιότερη κατανομή ανά περιοχή ενώ θα έχει αναδρομική ισχύ για τις αγορές που έγιναν από την αρχή της διάθεσής τους.

«Να αποκτήσουμε κουλτούρα συνέπειας ως προς τις πληρωμές μας», ζήτησε ο κ. Αλεξιάδης, ο οποίος απαντώντας για τις επιστροφές φόρου που δεν έχουν καταβληθεί, είπε πως πρέπει πρώτα να τακτοποιηθούν τα απαραίτητα έγγραφα.

Για τον ΕΝΦΙΑ, σημείωσε πως το σύστημα θα ανοίξει άμεσα, ενώ για την φορολόγηση των αγροτών τόνισε πως «υπάρχει πλήρης διάλογος με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και θα προκύψει μια πιο δίκαια και αναλογική κατανομή των βαρών. Δεν είναι δυνατόν ένα πάνω από 80% των αγροτών να δηλώνει κάτω από 5.000 ευρώ. Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: