30.11.15

Αυτούς συνάντησε στο Παρίσι ο Αλέξης...

Δείτε τις φωτογραφίες...

Σειρά επαφών με Ευρωπαίους και Νοτιοαμερικάνους ηγέτες είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της παγκόσμιας διάσκεψης για το κλίμα που πραγματοποιείται στο Παρίσι.

Αμέσως μετά την...
προσέλευση του στην Παγκόσμια Σύνοδο για το κλίμα ο κ. Τσίπρας είχε σύντομες συναντήσεις με τον Ματέο Ρέντσι και τους Προέδρους της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι και της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, τους Αντιπροέδρους της Γουατεμάλας, Χουάν Φουέντες Σορία, της Αργεντινής, Αμάντο Μπαντού και της Κούβας, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ Βερμούδεζ, τον Καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάινμαν, και τους Πρωθυπουργούς του Μαυροβουνίου, Φίλιπ Βουγιάνοβιτς και της Γεωργίας Ιρακλί Γκαριμπασβίλι.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, όπου του εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη του ελληνικού λαού για το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

Κατά τη συνομιλία τους οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν ότι η επιτυχία του ταξιδιού του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα, δημιουργεί θετικό έδαφος και για μια επίσκεψη του Μανουέλ Βαλς, με αντικείμενο την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών και τη διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας, ιδιαίτερα στον τομέα των επενδύσεων...




Δεν υπάρχουν σχόλια: