30.11.15

Που χτύπησαν πριν από την Ελλάδα οι Armada Collective...


Οι Anonymoys έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια η πιο γνωστή ομάδα χάκερς, που εμφανίζονται κάθε φορά που ένα μεγάλο γεγονός συμβαίνει, ως υπερασπιστές του δικαίου. Μία νέα μυστηριώδης ομάδα χάκερς όμως βρίσκεται στον αντίποδα τον τελευταίο καιρό, τραβώντας τους προβολείς της δημοσιότητας με το να πραγματοποιεί επιθέσεις τύπου...
DDoS σε μεγάλους οργανισμούς και ζητώντας λύτρα σε bitcoins. Πρόκειται για τους Armada Collective, οι οποίοι επιτέθηκαν σε 3 ελληνικές τράπεζες.


Τι είναι οι DDoS επιθέσεις

Τέτοιου είδους επιθέσεις ονομάζονται «επιθέσεις άρνησης εξυπηρέτησης» εναντίον ενός υπολογιστή, ή μιας υπηρεσίας που παρέχεται, οι οποίες έχουν ως σκοπό να καταστήσουν τον υπολογιστή ή την υπηρεσία ανίκανη να δεχτεί άλλες συνδέσεις και έτσι να μην μπορεί να εξυπηρετήσει άλλους πιθανούς πελάτες.

Υπάρχουν γενικά δύο μορφές αυτής της επίθεσης. Η μία είναι η επίθεση κατά την οποία η υπηρεσία αναγκάζεται να καταρρεύσει και να πρέπει να επανεκκινηθεί και η άλλη είναι η αποστολή υπερβολικά μεγάλου αριθμού ψεύτικων αιτήσεων για εξυπηρέτηση με αποτέλεσμα η υπηρεσία να μην μπορεί να εξυπηρετήσει αυτούς που πραγματικά θέλουν την υπηρεσία.

Η κυριότερη μορφή των επιθέσεων αυτών χρησιμοποιεί πολλαπλές επιθέσεις μέσω άλλων θυμάτων ή και θυτών και είναι γνωστή σαν κατανεμημένη επίθεση άρνησης εξυπηρέτησης (distributed denial-of-service attack, DDoS attack).

Τέτοιου τύπου επιθέσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παράδειγμα ώστε να αχρηστεύσουν την ηλεκτρονική σας αλληλογραφία. Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να στήσει έναν μηχανισμό ο οποίος θα σας αποστέλλει γράμματα γεμίζοντας το γραμματοκιβώτιό σας και απαγορεύοντας, με αυτόν τον τρόπο, την παραλαβή της αλληλογραφίας από αυτούς που περιμένετε.

Ο πρώτος συναγερμός

Τον περασμένο Οκτώβριο η κυβέρνηση της Ελβετίας εξέπεμψε σήμα κινδύνου, προειδοποιώντας μεγάλες εταιρίες της χώρας για ένα πρωτοεμφανιζόμενο γκρουπ χάκερς που στέλνει απειλητικά emails και στη συνέχεια πραγματοποιεί DDoS επιθέσεις για να επιδείξει τις δυνατότητες του. Κατά τις επιθέσεις τους, οι νεοεμφανιζόμενοι χάκερς που υπέγραφαν ως Armada Collective, είχαν ζητήσει από 10 ως 30 bitcoins (3.582 - 10.746 ευρώ), απειλώντας πως σε περίπτωση που δεν του καταβληθούν τα λύτρα θα ρίξουν τα συστήματα των εταιριών.

Αυτό είναι το email που οι εταιρίες - θύματα έλαβαν:

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

πηγη tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: