21.11.15

H κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι συμπαγής...

...λέει το Μαξίμου...
Aπαντώντας στα σενάρια περί κυβέρνησης συνεργασίας ή οικουμενικής, που φούντωσε και με την αναγγελία της επίσκεψης του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Παρασκευή, το Μαξίμου διαμηνύει ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 153 είναι συμπαγής.
«Είναι άλλο η συναίνεση και άλλο η...
συνεννόηση» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην ανάγκη συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων στα μεγάλα εθνικά θέματα, αλλά και στο Ασφαλιστικό με παρέμβαση του ιδίου του Προκόπη Παυλόπουλου.

Όπως επισήμαναν οι ίδιες πηγές, θα ήταν σκόπιμο να γίνει ένας διάλογος για τα μεγάλα θέματα με τρόπο που ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να επιλέξει, προσθέτοντας πως «δεν είναι πολιτική αδυναμία, είναι δημοκρατία το να συζητάς».

Πάγιες είναι οι θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας, όπως επισημαίνουν κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

«Οι θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας είναι πάγιες από την επομένη των εκλογών. Έχουν εκφρασθεί κατά καιρούς και δεν αποτελούν κάτι το καινούργιο», τόνισαν οι ίδιοι κύκλοι.

«Ευρεία συμφωνία» στο EWG

Εν τω μεταξύ «ευρεία συμφωνία» επί της εφαρμογής των προαπαιτούμενων επιτεύχθηκε στο πλαίσιο του χθεσινού EuroWorking Group σύμφωνα με πηγές της ευρωζώνης. Οι ίδιες πηγές βεβαίωναν ότι ως σήμερα το απόγευμα θα έχουν διευκρινιστεί και κάποιες λεπτομέρειες που απέμειναν. 

Η «έκθεση συμμόρφωσης» των θεσμών, η οποία σύμφωνα με τις αρμόδιες πηγές ήταν θετική, ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής και παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. 

Στη συνέχεια, αναμένεται να εγκριθεί και τυπικά η εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ και της μεταφοράς των αναγκαίων, για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, κεφαλαίων στο ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: