7.11.15

Το Facebook λογοκρίνει ανταγωνιστικό κοινωνικό δίκτυο..

Το Facebook λογοκρίνει ανταγωνιστικό κοινωνικό δίκτυο
Μια πρωτοφανής περίπτωση λογοκρισίας από το Facebook προς links που ποστάρουν οι χρήστες του από ανταγωνιστικό κοινωνικό δίκτυο, ήρθε μόλις στην επιφάνεια. Η περίπτωση αφορά στο... κοινωνικό δίκτυο tsu.com, το οποίο διαθέτει 4,5 εκατομμύρια χρήστες και ένα αρκετά διαφορετικό business model από τον δημοφιλή ανταγωνιστή του, αφού, βάσει αυτού, μοιράζεται τα έσοδα από τις διαφημίσεις με τους χρήστες του.   Όπως αναφέρει το Mashable, το BoingBoing, το ZDNET και άλλα σάιτ, όταν κάποιος χρήστης του Facebook προσπαθήσει να ποστάρει συνδέσμους που παραπέμπουν σε περιεχόμενο του tsu.com ή γίνονται αναφορές σε αυτό, ακόμα και σε σε τίτλο δημοσιογραφικού άρθρου, το κοινωνικό δίκτυο μπλοκάρει την ανάρτηση, εμφανίζοντας το παρακάτω μήνυμα:
  Το Facebook λογοκρίνει ανταγωνιστικό κοινωνικό δίκτυο 
Όπως αναφέρει το Mashable, αντίστοιχα μηνύματα μπλοκαρίσματος εμφανίζονται και στο Instagram καθώς και τον Messenger, ενώ δεν ισχύει το ίδιο όταν κάποιος προσπαθήσει να αναρτήσει κάποιο link του tsu.com στο Twitter, το WhatsApp και άλλες social εφαρμογές. 
Πάντως, εκπρόσωπος του Facebook δικαιολόγησε αυτή τη συμπεριφορά, αναφέροντας πως "ο τρόπος λειτουργίας του Tsu.com ενθαρρύνει το ποστάρισμα spam μηνυμάτων που δημιουργούν μια κακή εμπειρία για τους χρήστες του Facebook".
 Ο ιδρυτής του Tsu, Sebastian Sobczak, ανέφερε στο ZDNET, ότι από το καλοκαίρι το Facebook έχει κατεβάσει και μπλοκάρει εκατομμύρια post με αναφορές στο tsu.com, παρόλο που δεν ήταν spam, ισχυριζόμενος ότι το Facebook του 1,4 δισεκατομμυρίων χρηστών, μπορεί να μην φοβάται το Tsu, φοβάται όμως το business model του. 
lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: