24.11.15

Μουζάλας: Παράνομη η απαγόρευση εισόδου σε πρόσφυγες...


... λόγω εθνικότητας...
Η απαγόρευση εισόδου σε πρόσφυγες και μετανάστες βάσει της εθνικότητάς τους είναι παράνομη σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες, υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, που τη χαρακτήρισε μονομερή ενέργεια.
«Η εθνικότητα δεν μπορεί να..
καθορίζει αν είσαι πρόσφυγας ή όχι» τόξνισε ο κ.Μουζάλας μιλώντας στο «Κόκκινο», αναφέροντας ως παράδειγμα ότι ο Ιρανός μπορεί να μην προέρχεται από μια χώρα που έχει πόλεμο, αλλά μπορεί να είναι πολιτικός πρόσφυγας, να διώκεται, δηλαδή, για τις ιδέες του.

«Δεν γίνεται εμείς να φτιάχνουμε θέσεις φιλοξενίας και οι άλλοι να κλείνουν τα σύνορα» είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα μέσα στην οικονομική κρίση που βιώνει προσπαθεί για την καλύτερη δυνατή διαχείριση του προβλήματος, περιθάλπτοντας αυτούς τους ανθρώπους σε αξιοπρεπείς συνθήκες.

Πρόσθεσε ότι οι μονομερείς ενέργειες δεν διευκολύνουν την επίλυση του προσφυγικού ζητήματος, η οποία μπορεί να επιδιωχθεί μόνο συνολικά σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, ανέφερε. 

«Βρισκόμαστε συνεχώς σε μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα σε ζητήματα ασφάλειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε χαρακτηριστικά. «Οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης χρειάζονται έναν ένοχο για την μεγάλη προσφυγική ροή και η επιλογή τους είναι αυτός ο ένοχος να είναι η Ελλάδα. Εμείς προσπαθούμε να αντιστρέψουμε αυτό το κλίμα, πραγματοποιώντας όλες τις υποχρεώσεις μας», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: