20.11.15

Ακιντζί: Οι ίδιοι οι Κύπριοι θα κάνουν τη διαδικασία να πετύχει...

Ο Μουσταφά Ακιντζί χαρακτήρισε αρκετά ωφέλιμη την συνάντησή με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, λέγοντας ότι είναι θετικό και χρήσιμο οι Τουρκοκύπριοι να αισθάνονται την στήριξη και το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας.
Σε...
δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Φίλιπ Χάμοντ, είπε ότι οι ίδιοι οι Κύπριοι θα κάνουν την διαδικασία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό να πετύχει. Το να οδηγήσουν αυτή τη διαδικασία προς θετική κατεύθυνση, πρόσθεσε, να την ολοκληρώσουν και στη συνέχεια να την οικειοποιηθούν και να διατηρήσουν ζωντανή τη λύση που θα βρεθεί, είναι κάτι που βαραίνει κυρίως στους ανθρώπους που ζουν σε αυτό το νησί.

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των εγγυήσεων, είπε ότι η στάση της Βρετανίας δεν έχει αλλάξει. Δεν λένε όπως η Ελλάδα, «εμείς παραιτούμαστε από τις εγγυήσεις» ανέφερε, αλλά δηλώνουν ότι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων εάν οι δυο πλευρές καταλήξουν, αυτοί είναι έτοιμοι να βοηθήσουν αυτό που θα συμφωνηθεί.

Χάμοντ: Η διεθνής κοινότητα θα στηρίξει οικονομικά τη λύση

Η Βρετανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και ευρύτερα η διεθνής κοινότητα, προτίθενται να στηρίξουν οικονομικά τη λύση του Κυπριακού, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ. Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, ο κ. Χάμοντ σημείωσε ότι η πρόθεση για την οικονομική στήριξη της λύσης, καταδεικνύεται, όχι μόνο από την επίσκεψη του ιδίου, αλλά και από τις επισκέψεις στην Κύπρο, των υπουργών Εξωτερικών της Γερμανίας, της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εξέφρασε επίσης την πρόθεση της Βρετανίας για παροχή τεχνικής στήριξης. Ο κ. Χάμοντ επισήμανε ότι οι δύο ηγέτες στην Κύπρο, έχουν δημιουργήσει μία αίσθηση ελπίδας και δυναμικής για επίλυση του Κυπριακού. Τόνισε ότι η λύση θα αποβεί προς όφελος όλου του λαού.

Ο εκπρόσωπος για αναφορές του Αλέξη Τσίπρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης κληθείς σήμερα από δημοσιογράφους να σχολιάσει αναφορές του πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα περί ανοίγματος των κεφαλαίων 23 και 24 στην ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας, είπε ότι «είμαστε σε συνεχή επαφή με την ελληνική κυβέρνηση.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε για άνοιγμα κεφαλαίων και ότι, αν υπάρχει θέληση, μπορούν να προχωρήσουν αυτά τα κεφάλαια ή τα όποια κεφάλαια. Είναι αυτό που λέμε και εμείς ότι, στην Τουρκία εναπόκειται –αν υπάρχει θέληση- να προχωρήσουν τα κεφάλαια αυτά»...

 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: