20.11.15

Επαναφέρουν τα σενάρια για κυβέρνηση εθνικής ενότητας...

 Η αποπομπή Σακελλαρίδη και οι διαγραφές Παναγούλη και Νικολόπουλου ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που προχώρησαν σε...
έκτακτες συσκέψεις για να εκτιμήσουν την κατάσταση.

Χαριλάου Τρικούπη και Σεβαστουπόλεως κατέληξαν στην ίδια περίπου εκτίμηση: πως ο πρωθυπουργός καρατόμησε τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο με την ελπίδα ότι και οι υπόλοιποι που σκέφτονται να απέχουν ή να καταψηφίσουν θα παραδώσουν τις έδρες τους. Αν και σε δυο περιπτώσεις, αυτές των Παναγούλη-Νικολόπουλου δεν επιβεβαιώθηκαν τουλάχιστον ακόμα.

Έτσι θα μείνει ακέραια, παρότι πληγωμένη, η κυβερνητική πλειοψηφία. Στο πλαίσιο αυτό, τέθηκαν διάφορα ερωτήματα: τι θα γίνει αν καταψηφίσουν και άλλοι βουλευτές, τι σημαίνει η κίνηση Σακελλαρίδη για τη στάση της ομάδας των "53"; Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι σε περίπτωση καταψήφισης του νομοσχεδίου ο Αλέξης Τσίπρας θα ξεκινήσει τις διαδικασίες συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης.

Το ανησυχητικό ενδεχόμενο για το μέχρι πρότινος κυβερνών κόμμα είναι να ξαναβρεθεί στη δύσκολη θέση να παίξει το ρόλο του μικρού εταίρου. Για αυτό η Φώφη Γεννηματά θα μιλήσει, αν φθάσουμε εκεί, για κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Δηλαδή, και με τη συμμετοχή της ΝΔ. Αντίστοιχες είναι και οι εκτιμήσεις των επιτελών του Ποταμιού, που πιστεύουν όμως ότι η κυβέρνηση θα περάσει τη σημερινή κρίση. Αλλά, θα αποκτήσει εσωκομματική αντιπολίτευση.

"Και ο Αλέξης Τσίπρας... δελφίνους", σύμφωνα με συνεργάτη του Σταύρου Θεοδωράκη. Ο οποίος δίνει και ονόματα: Δημήτρης Παπαδημούλης, Ρένα Δούρου και Γαβριήλ Σακελλαρίδης...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: