1.11.15

Ολοκληρώνεται το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της Πειραιώς...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των 4 συστημικών τραπεζών, το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της Τράπεζας Πειραιώς ολοκληρώνεται σύντομα, με αύξηση κεφαλαίου από ιδιώτες μετόχους.
Οπως έγινε γνωστό, ο...

Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ολοκλήρωσαν την Συνολική Αξιολόγηση για τις τέσσερις συστημικές Τράπεζες, ανακοινώνοντας τις κεφαλαιακές απαιτήσεις για κάθε τράπεζα. 
Η Τράπεζα Πειραιώς έχει εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτές, θωρακίζοντας περαιτέρω τον ισολογισμό της. Με δεδομένη την ηγετική  θέση της στην Ελλάδα, η ενίσχυση της κεφαλαιακής της θέσης, θα επιτρέψει στην τράπεζα να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη, προς όφελος των μετόχων, των πελατών και των εργαζομένων της.
Πέρα από την άσκηση διαχείρισης παθητικού που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της Τράπεζας περιλαμβάνει αύξηση κεφαλαίου από ιδιώτες μετόχους και άλλες ενέργειες. Με βάση τις πρόσφατες επαφές της με διεθνείς θεσμικούς επενδυτές,  το σχέδιο της μπορεί να ολοκληρωθεί με επιτυχία σε σύντομο χρονικό διάστημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: